Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:18/08/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter té convenis amb els ajuntaments de Bescanó i Sant Gregori per realitzar actuacions d’estudi, programació i gestió dels espais en custòdia del riu

El Consorci del Ter té convenis amb els ajuntaments de Bescanó i Sant Gregori per realitzar actuacions d’estudi, programació i gestió dels espais en custòdia del riu

16/04/2021
Seguiment ictiològic a la Pilastra
Exemplar
Llúdriga detectada a través del fototrampeig
Exemplar
Teixó detectat a través del fototrampeig
29/06/2022

Portem a terme seguiments de fauna i flora, revisió d’itineraris i accessos i control de sobrefreqüentació, entre altres aspectes

El Consorci del Ter té dos convenis amb l’Ajuntament de Bescanó, i un amb el de Sant Gregori, per a l’estudi i l’encàrrec de gestió d’actuacions de custòdia a espais fluvials del riu Ter. Amb els ajuntaments de Bescanó i Sant Gregori en l’àmbit de l’illa de la Pilastra, i amb l’Ajuntament de Bescanó -un altre també- en els terrenys situats al llarg dels boscos de ribera del riu Ter al seu pas pel municipi, entre la resclosa d’en Joga i l’illa de la Pilastra (no inclosa en aquest altre conveni).

Aquests convenis són vigents des de l’any 2020, durant quatre anys, i prorrogables de mutu acord per períodes anuals. Cada ajuntament, en cada un dels convenis signats, aporta un mínim de 2.000 euros anuals al Consorci del Ter.

A través del convenis, el Consorci del Ter realitza actuacions d’estudi, programació i execució material de les tasques destinades a la conservació, restauració i manteniment dels ecosistemes associats a l’espai fluvial, així com la gestió del seu ús públic. Enguany s’està portant a terme el seguiment de fauna i flora, estudi mitjançant fototrampeig, revisió dels itineraris i accessos, senyalització, així com l’estudi de seguiment de la rampa de peixos de la resclosa de la Pilastra (maig 2020-2022), el control de la sobrefreqüentació i activitats d’educació ambiental. També s’elaboren propostes de gestió de l’espai.

L’objectiu d’aquests convenis és poder desenvolupar els hàbitats de ribera potencials i donar continuïtat a les actuacions portades a terme durant el projecte LIFE Riparia-Ter per constituir un enclavament que permeti la recuperació o potenciació dels hàbitats per a diverses espècies d’interès com són els quelonis aquàtics autòctons, amfibis, aus, invertebrats, ratpenats i mamífers com la llúdriga, donant continuïtat a la connectivitat ecològica del riu Ter. També el projecte LIFE Potamo Fauna va permetre recuperar algunes espècies de fauna i els seus hàbitats, fins i tot amb alliberaments d’espècies de protecció prioritària com la tortuga d’estany (Emys orbicularis).

Darrera actualització d’aquest contingut: 29/07/2022 a les 14:16h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona