Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/05/2023

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter realitzarà diferents actuacions de millora d’hàbitats i seguiment i control d’espècies per millorar la conservació de fauna fluvial amenaçada al Baix Ter

El Consorci del Ter realitzarà diferents actuacions de millora d’hàbitats i seguiment i control d’espècies per millorar la conservació de fauna fluvial amenaçada al Baix Ter

Primavera 2022
Millora i manteniment d'hàbitats, bassa temporània al Baix Ter
21/07/2022

El projecte que s’allargarà fins l’any que ve ha rebut finançament de la Diputació de Girona de la convocatòria per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a Consorcis gestors d’espais d’interès natural

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter del 6 de juliol va aprovar la licitació de les actuacions del projecte “Actuacions de conservació de fauna fluvial amenaçada al Baix Ter 2022-2023”, redactat pels serveis tècnics, i que ha obtingut finançament de la Diputació de Girona en el marc de la convocatòria de subvencions per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a Consorcis gestors d’espais d’interès natural. La subvenció concedida és d’un import de 61.022,76 euros. S’actuarà en diferents espais de la xarxa Natura 2000 “Riberes del Baix Ter”, tant en espais en custòdia com d’altres de domini públic hidràulic. En concret, a les ribes del Ter entre Bescanó i Sant Gregori, a les Deveses d’en Bru i als aiguamolls de Santa Eugènia a Girona, al Pla d’en Xuncla a Sarrià de Ter, a Colomers-Foixà i a l’illa d’Avall, i també a Sobrànigues i Sant Julià de Ramis.

Es portaran a terme accions de millora, manteniment i creació d’hàbitats per a la millora de les poblacions d’amfibis i se’n realitzarà seguiment; també es milloraran els hàbitats de les tortugues autòctones (tortuga d’estany i tortuga de rierol) i es farà seguiment de les seves poblacions per consolidar l’èxit reproductiu de la tortuga d’estany, així com el control de competidors –tortugues exòtiques invasores-; a més el projecte vol contribuir al control del visó americà que amenaça diverses espècies de fauna fluvial; la regulació de l’accés rodat i a peu als hàbitats d’aquestes espècies amenaçades en les finques en custòdia fluvial per garantir la seva supervivència; i es contempla la instal·lació de senyalització divulgativa i l’elaboració de materials educatius de fauna fluvial amenaçada per donar-la a conèixer entre els escolars i la ciutadania.

L’objectiu és millorar les poblacions de fauna amenaçada i fomentar comportaments respectuosos amb el medi ambient i prendre consciència sobre la importància dels rius en general i del riu Ter, en particular, com a connectors de diferents àrees protegides i com a reservoris de biodiversitat.

Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2023 a les 13:18h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona