Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/12/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter presenta al·legacions al procés de concertació entre Endesa Generación, SA i l’Agència Catalana de l’Aigua per a l’aprofitament d’aigües superficials

El Consorci del Ter presenta al·legacions al procés de concertació entre Endesa Generación, SA i l’Agència Catalana de l’Aigua per a l’aprofitament d’aigües superficials

Inventari Patrimoni Cultural
Central de Tregurà
27/07/2022

L’objectiu és la implantació dels cabals de manteniment establerts al Pla Sectorial de Cabals de Manteniment de les conques internes de Catalunya per aconseguir un equilibri entre els usos existents i l’assoliment dels objectius ambientals

El Consorci del Ter ha presentat una sèrie d’al·legacions al procés de concertació entre Endesa Generación, SA i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tal d’implantar de forma efectiva els cabals de manteniment establerts al Pla de Gestió del districte de conca fluvial de Catalunya (PdG) als seus títols concessionals inscrits al Registre d’Aigües. I és que l’ACA va elaborar el Pla sectorial de cabals de manteniment el novembre de 2005, on es van definir els cabals que haurien de respectar-se en els rius per garantir un bon estat dels ecosistemes. El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya corresponent al cicle de planificació, Article 18, apartat primer, determina que les persones titulars d’aprofitaments d’aigües superficials situats en masses d’aigües vinculades a figures de protecció de caràcter ambiental han de complir amb el règim de cabals de manteniment establerts al Pla a partir de l’1 de juny de 2018. Així mateix, l’apartat segon del mateix article 18 del Pla, disposa que l’Agència Catalana de l’Aigua obrirà un procés de concertació amb les persones titulars de les concessions per a l’aprofitament d’aigües superficials que té com a objecte la implantació efectiva dels cabals de manteniment establerts la Pla mitjançant la introducció de les condicions que es considerin oportunes per aconseguir un equilibri entre els usos existents i l’assoliment dels objectius ambientals. La concertació entre Endesa i l’ACA afecta a onze centrals: 8 a la conca del Ter, 1 a la conca del Fluvià, 1 a la conca de la Muga i 1 a la conca del Llobregat.

Respecte a la documentació, el Consorci del Ter, sol·licita que es lliuri la informació dels títols concessionals i de la situació actual d’aquestes centrals; respecte als cabals ambientals es demana que mentre no hi hagi publicats nous estudis científico-tècnics que invalidin l’actual Pla sectorial de cabals de manteniment es mantinguin els valors que fixa allò aprovat el 2006 i que siguin els cabals establerts en aquest pla els que figurin en els processos de concertació. També se sol·licita pel que fa als cabals de manteniment, que es fixi en el procés de concertació l’aplicació dels acords de la Taula del Ter. A més es demana que s’iniciïn els expedients d’extinció de les concessions de minicentrals que estan en desús.

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/12/2022 a les 13:46h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona