Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/05/2023

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter ha renovat el conveni de col·laboració amb Aigües Ter-Llobregat que ha permès portar a terme actuacions de regulació d’ús públic, millora i protecció del medi natural i activitats d’educació i sensibilització ambiental

El Consorci del Ter ha renovat el conveni de col·laboració amb Aigües Ter-Llobregat que ha permès portar a terme actuacions de regulació d’ús públic, millora i protecció del medi natural i activitats d’educació i sensibilització ambiental

10/11/2022
Barrera instal·lada a Torelló
28/09/2022
Col·locació de tancat a la finca El Roig de Ripoll
23/09/2022
Eliminació de budleia a Setcases
24/11/2022

El Consorci del Ter i l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) han renovat enguany el conveni de col·laboració, que a més de donar suport a l’activitat general del Consorci, ha permès realitzar actuacions de regulació d’ús públic i portar a terme accions de protecció i conservació del medi natural.

D’una banda, a la finca en custòdia fluvial del Consorci del Ter Matabosch-La Bardissa de Torelló s’han portat a terme treballs de regulació de la circulació motoritzada per evitar l’accés de vehicles a l’interior de l’espai. L’actuació està emmarcada en el projecte “Actuacions de conservació dels espais fluvials en custòdia al riu Ter a Torelló” per tal de millorar els ecosistemes i la infraestructura verda. En concret, s’han col·locat dues barreres que s’han instal·lat amb la màxima integració possible a l’entorn. Es tracta d’un espai que actualment presenta cert estat de degradació, i el que es pretén és, precisament, revertir-ho. Una de les barreres s’ha col·locat al sector Matabosch, i l'altra a La Bardissa. Al costat de cada tanca s’ha instal·lat un cartell amb la prohibició de l’accés motoritzat, excepte vehicles autoritzats. El pas a peu i en bicicleta sí que està permès. En la mateixa finca en custòdia també s’han realitzat treballs de control de budleia per evitar la seva propagació.

D’altra banda, s’han portat a terme dues actuacions de millora i manteniment de les ribes del Ter al Ripollès. En concret, s’ha instal·lat un tancat per evitar l’accés de bestiar a la finca en custòdia El Roig de Ripoll, sota el pont de la colònia Santa Maria, perquè no hi hagi afectació als plançons de verns i es comprometi el desenvolupament de les vernedes. Els treballs han consistit en la col·locació d’una tanca amb estaques i doble filat. També, a l’espai fluvial, al nucli urbà de Setcases s’ha procedit a l’arrencada de tres peus de budleia que s’han substituït per arbustos autòctons.

El conjunt de les actuacions de regulació d’ús públic i de conservació del medi natural han ascendit a 7.754,29 euros.

A través de la col·laboració amb ATL, a més, s’han portat a terme accions encaminades a la divulgació i sensibilització ambiental i territorial amb xerrades als centres educatius sobre el riu Ter i les espècies de fauna amenaçada, la cessió i dinamització de materials educatius amb tècnics especialitzats, així com diferents sortides de descoberta del territori. També cal destacar el seguiments de fauna a través de càmeres de fototrampeig i els de flora, els censos d’ocells a la finca en custòdia de Colomers-Foixà i la redacció de diferents informes amb afectació al curs del Ter.

Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2023 a les 13:18h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona