Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:31/03/2023

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Contractem la millora i manteniment dels itineraris de l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru a Girona

Contractem la millora i manteniment dels itineraris de l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru a Girona

05/09/2022
Retirada de deixalles efectuada l'any passat a l'espai
23/02/2023

L’actuació es finança a través d’un conveni de cooperació interadministratiu entre l’organisme i l’Ajuntament de Girona per a la gestió dels espais naturals en custòdia fluvial a la ciutat

En el Consell de Govern del Consorci del Ter del 15 de febrer es va aprovar l’expedient de contractació referent als serveis de millora i manteniment dels itineraris a l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru de Girona per aquest 2023 que s’ha adjudicat a Fundació Privada Drissa per 5.230,70 euros, IVA no inclòs. Els treballs consisteixen en la millora i manteniment vinculat a l’ús públic de l’espai; en concret, manteniment dels itineraris, recollida de deixalles i supervisió dels elements d’ús públic. L’actuació es finança a través d’un conveni de cooperació interadministratiu, signat el 2020, entre el Consorci i l’Ajuntament de Girona per a la gestió dels espais naturals en custòdia fluvial a la ciutat.

Els itineraris, que són aptes per fer a peu i en bicicleta, tenen aproximadament tres quilòmetres de longitud. Amb l’actuació es volen donar a conèixer els valors naturals de l’espai i transmetre i fomentar comportaments respectuosos amb el medi ambient en base als valors de les àrees naturals del riu Ter, entre altres.

D’una banda, les actuacions de millora i manteniment dels itineraris seleccionats a la finca serviran per conservar un ample de camí de fins a 2 metres mitjançant feines de desbrossament. Es desbrossarà la vegetació arbustiva i herbàcia en una franja d’un mínim de 0,50 metres a cada costat dels camins. En el cas que les branques dels arbres se situïn sobre els camins es realitzarà una lleugera esporga per obtenir un gàlib que permeti el pas de bicicletes. També es retiraran, per garantir la seguretat dels usuaris de la xarxa d’itineraris, els arbres o branques malalts, morts o que presentin un risc de caiguda evident. També es contempla la retirada de deixalles (papers, llaunes, plàstics, abocaments incontrolats, elements voluminosos, entre altres), així com d’abocaments incontrolats de runa o residus voluminosos, que es procedirà a  la seva recollida i correcta gestió. Els treballs de recollida de deixalles s’efectuaran com a mínim cada 15 dies recorrent tot el traçat de l’itinerari i retirant els residus de l’entorn dels mateixos, i fins a mitjans de desembre de 2023.

D’altra banda, es revisaran tots els elements d’ús públic, piles de pedres i caixes niu que es trobin en els itineraris i s’informarà de totes les incidències detectades al Consorci del Ter.

Des de l’any 2019 el Consorci del Ter té signat un acord de custòdia fluvial a les Deveses d’en Bru amb la propietat de la finca, la família Masó, amb l’objectiu de conservar els elements i valors naturals, culturals i paisatgístics de l’espai. La finca està situada entre el riu Ter i Domeny de Baix, forma part de la xarxa Natura 2000, del Pla Especial d’Interès Natural (PEIN) i està inclosa dins del sistema de parcs fluvials i deveses del Pla General d’Ordenació urbana de Girona. L’extensió de la finca és de gairebé 32 hectàrees.

Darrera actualització d’aquest contingut: 31/03/2023 a les 19:53h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona