Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:25/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Realitzem una activitat d’educació ambiental amb els alumnes de 5è de primària de l’escola Doctor Sobrequés de Bescanó

Realitzem una activitat d’educació ambiental amb els alumnes de 5è de primària de l’escola Doctor Sobrequés de Bescanó

25/04/2023
Activitat d'educació ambiental a Bescanó
25/04/2023
Una altra imatge de l'activitat
25/04/2023
Explicació durant l'activitat de seguiment
25/04/2023
Activitat d'educació ambiental
03/05/2023

Des dels serveis tècnics del Consorci del Ter el 25 d’abril vam realitzar una activitat d’educació ambiental amb les tres classes de 5è de primària de l’escola Doctor Sobrequés de Bescanó per conèixer les tortugues autòctones, tortuga d’estany i tortuga de rierol, i el projecte de reforç poblacional de la tortuga d’estany (Emys orbicularis) que es porta a terme des del Consorci del Ter des de fa vuit anys. L’activitat va tenir lloc al Ter, a prop de la zona de la resclosa d’en Joga, on es fa el seguiment de tortugues aquàtiques.

Durant l’activitat es va explicar les característiques i problemàtica de la tortuga d’estany i les diferències entre les tortugues autòctones i les exòtiques, així com els seus hàbitats i les problemàtiques derivades de la pressió antròpica a l’entorn amb la importància de tenir ecosistemes ben conservats. També es van ensenyar els diferents mecanismes per fer el seguiment; les dues trampes utilitzades, de doble obertura amb reclam i de plataformes d’insolació, comentant el seu funcionament. En el transcurs de l’activitat es van obtenir dues captures d’Emys orbicularis que es van poder mostrar als diferents grups.

D’altra banda, es va posar èmfasi en la importància de la correcta gestió de possibles mascotes d’espècies exòtiques que els alumnes puguin tenir a casa, i de conservar i mantenir els espais naturals.

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:02h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona