Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:25/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Prorroguem quatre anys més el conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua per a la realització d’actuacions de custòdia fluvial a les ribes del Ter entre el pont de Bonmatí-Vilanna fins a la confluència amb la Llémena

Prorroguem quatre anys més el conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua per a la realització d’actuacions de custòdia fluvial a les ribes del Ter entre el pont de Bonmatí-Vilanna fins a la confluència amb la Llémena

2023
Vista de l'espai en custòdia fluvial
2023
Exemplar de salamandra detectat a l'espai
04/05/2023

L’objectiu és garantir la protecció i desenvolupament de l’ecosistema aquàtic existent

El Consorci del Ter i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han acordat prorrogar el conveni de custòdia del territori firmat el 13 de maig de 2019 per quatre anys més, fins al 2027, que engloba 10 quilòmetres del riu Ter (86 hectàrees), concretament del sector que va des del pont de Bonmatí-Vilanna fins a la confluència amb la Llémena, entre els municipis de Bescanó, Sant Gregori i Sant Julià del Llor i Bonmatí. El conveni de col·laboració ha de garantir la protecció i desenvolupament de l’ecosistema aquàtic existent, recuperant, gestionant i conservant els valors naturals, culturals i paisatgístics. Es continuaran portant a terme mesures de protecció, difusió, sensibilització i educació ambiental.

Els objectius concrets se centren en:

- La millora i conservació dels hàbitats fluvials, especialment aquells hàbitats d’interès comunitari presents a la zona: conservar, potenciar i recuperar els hàbitats i boscos de ribera naturals; i afavorir un estat de conservació favorable dels hàbitats presents a l’àmbit d’estudi.

- La millora i conservació de la biodiversitat: potenciar la diversitat faunística (posant èmfasi en la tortuga d’estany i altres espècies beneficioses per al control de plagues com són els quiròpters); afavorir hàbitats i refugis per a les espècies presents, control d’espècies invasores ja siguin de fauna o de flora; i millora de la connectivitat fluvial.

Altres objectius són acostar les ribes del Ter a veïns i visitants promovent, mantenint i potenciant la xarxa d’itineraris, recuperant patrimoni cultural, ordenant i regulant els usos públics per evitar la degradació de l’entorn i realitzant activitats de descoberta i valorització de l’entorn.

Per a la pròrroga del conveni el Consorci del Ter ha presentat un programa d’acció previst pels propers quatre anys.

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:02h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona