Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:25/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Detectem les primeres postes de gripau corredor a la nova bassa de l’illa d’Avall de Jafre

Detectem les primeres postes de gripau corredor a la nova bassa de l’illa d’Avall de Jafre

Primavera 2023
Posta de gripau corredor
Primavera 2023
Capgrossos
Primavera 2023
Vista de la nova bassa
01/06/2023

En el marc del projecte "Actuacions de conservació de fauna fluvial amenaçada al Baix Ter 2022-2023", redactat pels serveis tècnics, es va crear una nova bassa a Jafre aprofitant una cubeta existent a l’interior de l’illa d’Avall. En els primers dies de funcionament de la bassa ja s’hi van detectar les primers postes de gripau corredor, i al llarg d’aquesta primavera s’han observat noves postes de la mateixa espècie i exemplars en diferents estadis de maduració. I és que l’objectiu de l’actuació és la millora de les poblacions d’amfibis. El projecte ha rebut finançament de la Diputació de Girona, a través de la convocatòria de subvencions per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a Consorcis gestors d’espais d’interès natural. L’hàbitat d’interès comunitari Basses i tolls temporers mediterranis és un HIC de conservació prioritària.

En concret, s’ha realitzat una nova bassa en un punt on hi havia una depressió en el terreny provocada per una antiga extracció d’àrids on s’ha reperfilat la cubeta existent i s’ha impermeabilitzant el fons de la bassa. Es tracta de l’única zona humida a l’interior de l’illa que està constituïda per dipòsits de sorres i graves. Es troba al centre de l’illa, en la zona de cota més elevada, que rarament s’inunda i el seu nivell d’aigua dependrà de l’aigua de pluja.

També s’ha col·locat elements naturals (pedres, troncs...) a les proximitats de la bassa per tal de diversificar-ne els hàbitats.

La bassa, a més, beneficia altres espècies, com el teixó, on a les immediacions de la mateixa s’hi han detectat petjades.

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:02h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona