Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:30/11/2023

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > L’11a edició de la Ter Bike Experience pel traçat de la Ruta del Ter aplega 400 participants

L’11a edició de la Ter Bike Experience pel traçat de la Ruta del Ter aplega 400 participants

10/06/2023
Sortida de la Ter Bike Experience des de Setcases
13/06/2023

La prova ciclista, no competitiva, va tenir lloc el 10 de juny

Open Natura i Tracks Tour van organitzar una nova edició de la Ter Bike Experience, l’onzena, amb la col·laboració del Consorci del Ter. La marxa cicloturística de resistència va tenir lloc el dissabte 10 de juny i va reunir uns 400 participants.

Es tracta d’una marxa ciclista de resistència que transcorre a l’entorn de la llera del riu Ter en un sol dia, seguint el traçat de la Ruta del Ter, des del seu naixement, a Setcases, fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí-l’Estartit. La prova, de 205 quilòmetres, és un repte de superació i companyonia. El participants van sortir de Setcases, esglaonadament, a les 7 del matí. El final de la prova era a l’Estartit, concretament al càmping Castell Montgrí. La prova comptava amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres.

La Ter Bike Experience té l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el territori per on passa la Ruta del Ter. En l’edició passada, a través de la Diputació de Barcelona, es van enviar unes enquestes de satisfacció als participants, obtenint 185 respostes. En aquestes l’esdeveniment va tenir una puntuació de 8,3 sobre 10. A més es calcula que per cada euro invertit al territori, aquest en va obtenir 15 euros. Les principals despeses van ser en allotjament, un 49% i restauració, un 27%.

En aquesta edició, igual que les anteriors, hi va haver amb una ruta de nivell mitjà, amb sortida a Manlleu. Aquesta va arrencar a 2/4 de 10 del matí i va finalitzar també al càmping Castell Montgrí. Eren 126 quilòmetres, amb un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres. 

També, com en les últimes edicions, hi va haver una sortida des de Girona, a les 12 del migdia, de 55 quilòmetres i el punt d’arribada era el mateix que en la resta de sortides.

Tota la informació de la prova no competitiva i el protocol amb les mesures de seguretat es pot consultar a: http://www.terbikeexperience.com.

La prova va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter i la Federació Catalana de Ciclisme, entre altres. Des de la Diputació de Barcelona s’ha facilitat una medalla de participació per cada inscrit.

La Ruta del Ter

El recorregut de la cursa coincideix amb la Ruta del Ter, una ruta promoguda pel Consorci del Ter que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o amb bicicleta. Es tracta d’un itinerari que convida a recórrer el riu amb els cincs sentits i a descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultural, i el seu entorn paisatgístic.

Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2023 a les 10:43h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona