Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:30/11/2023

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Adjudiquem la contractació d’una actuació de control de flora exòtica invasora als espais en custòdia fluvial del Consorci del Ter al Baix Ter

Adjudiquem la contractació d’una actuació de control de flora exòtica invasora als espais en custòdia fluvial del Consorci del Ter al Baix Ter

Estiu 2022
Actuació de control de flora exòtica invasora
27/06/2023

El Consell de Govern del Consorci del Ter del 20 de juny va aprovar la contractació d’una actuació de control de flora exòtica invasora als espais en custòdia fluvial que té l’organisme al Baix Ter, la gran majoria dins l’espai xarxa Natura 2000. Es va adjudicar a Galanthus, estudi i divulgació del medi natural per un import de 5.916,91 euros IVA inclòs.

Els treballs que es financen a través de la Diputació de Girona consisteixen en eliminar nous nuclis o peus que no s’havien tractat anteriorment i tornar a actuar allà on els peus tractats hagin rebrotat per poder consolidar les actuacions desenvolupades anteriorment. Els objectius són millorar l’estat de conservació dels hàbitats presents als espais en custòdia fluvial i evitar que les espècies invasores penetrin en els hàbitats clau dels espais protegits i es dispersin a través del riu Ter.

L’eliminació de plantes al·lòctones es fa prioritzant les espècies amb el més alt potencial invasor, que suposen una amenaça directa per a les espècies autòctones i per la conservació de la biodiversitat. Les espècies exòtiques invasores són una de les principals causes de pèrdua de biodiversitat. Cada vegada més, les ribes dels rius es veuen poblades per espècies que no els són pròpies, es tracta d’espècies exòtiques que colonitzen aquests indrets, establint-se i competint amb la vegetació de ribera autòctona, desestructurant les comunitats vegetals, dificultant la persistència d’aquelles més fràgils, i en definitiva, comprometent la biodiversitat i el bon estat ecològic de l’ecosistema fluvial.

Els treballs han de finalitzar, com a molt tard, el 30 de novembre d’aquest 2023.

Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2023 a les 10:43h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona