Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:29/09/2023

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter ha ofert diferents recursos educatius als centres escolars per al curs 2023-2024

El Consorci del Ter ha ofert diferents recursos educatius als centres escolars per al curs 2023-2024

2023
Pòster de fauna fluvial amenaçada
31/08/2023

Es tracta d’una exposició sobre el riu, un joc pedagògic d’educació ambiental, la cessió de dos conjunts de llibres i xerrades i pòsters sobre fauna fluvial amenaçada

Davant de l’inici del curs escolar 2023-2024, el Consorci del Ter ha ofert gratuïtament als diferents centres escolars de l’àrea d’influència del riu Ter diversos recursos educatius per poder treballar amb els alumnes. Es tracta de l’exposició del riu Ter, el joc de gran format "Pioners de riu", la cessió de dos conjunts de llibres, i xerrades i pòsters sobre fauna fluvial amenaçada.

Respecte a l’exposició sobre el riu Ter aquesta està formada per set plafons de les temàtiques següents: paisatges, Ruta del Ter, aprofitament del cabal del riu, patrimoni cultural, hàbitats, flora i fauna més representativa. Hi ha material educatiu, tipus dossier, tant adreçats a Cicle Mitjà com Cicle Superior de primària. El coneixement del riu es pot complementar amb el joc pedagògic d’educació ambiental «Pioners de riu», inspirat en el joc Carcassone. Es presenta el Ter com a element imprescindible de la nostra societat, com un element natural des de diferents punts de vista per generar una visió global i transmetre la seva importància.

Pel que fa als llibres, hi ha dos recursos. D’una banda, el préstec de "El tresor del Ter" adreçat a centres escolars de primària, i que enguany se cedirà per quinzè curs. "El tresor del Ter" és un llibre d’aventures adreçat a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys. I d’altra banda, als centres de secundària s’ha ofert el llibre "Em dic Aigua!" obra de l’ecòleg Ramon Folch. Aquest compta amb il·lustracions molt amenes de Javier Mariscal. Ens apropa al món de l’aigua en un sentit molt ampli i global, però alhora amb explicacions tècniques i de gran rigor científic. Dels dos llibres el Consorci en cedeix gratuïtament un màxim de 25 exemplars per centre educatiu pel termini màxim d’un mes.

Aquest proper curs, com a novetat, s’ofereixen xerrades i pòsters sobre fauna fluvial amenaçada a la conca del Ter. Els pòsters es podran utilitzar com a material educatiu als centres escolars que podran conèixer de primera mà les espècies autòctones dels nostres rius i sensibilitzar sobre el perill de les espècies invasores. L’edició dels pòsters s’ha portat a terme en el marc del projecte "Actuacions de conservació de fauna fluvial amenaçada al Baix Ter 2022-2023" que compta amb finançament de la Diputació de Girona, a través de la convocatòria de subvencions per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a Consorcis gestors d’espais d’interès natural.

Fins al moment, 17 centres educatius han reservat un o més d’aquests materials. Són dels municipis de Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Sant Quirze de Besora, Torelló, les Masies de Voltregà, Roda de Ter, la Cellera de Ter, Anglès, Bescanó, Salt, Girona, Sant Julià de Ramis (Medinyà) i Flaçà.

Darrera actualització d’aquest contingut: 29/09/2023 a les 14:24h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona