Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:29/05/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Contractem una actuació de creació de zones humides temporànies a les Deveses d’en Bru de Girona

Contractem una actuació de creació de zones humides temporànies a les Deveses d’en Bru de Girona

06/06/2023
Deveses d'en Bru, juny 2023
10/05/2024

L’objectiu és crear nous hàbitats per afavorir determinades espècies de fauna com amfibis i invertebrats

En el darrer Consell de Govern del Consorci del Ter de 17 d’abril es va contractar una actuació de creació de zones humides temporànies, recuperació d’hàbitats potencials i millora ecològica en base a la dinàmica hidrològica a l’espai en custòdia fluvial de les Deveses d’en Bru de Girona. És una de les intervencions incloses en el «Projecte executiu de creació i millora de les Zones humides de les Deveses d’en Bru, a Girona» amb l’objectiu de crear nous hàbitats per a potenciar les comunitats de zones humides permanents i temporànies a la finca en custòdia fluvial.

L’actuació s’ha adjudicat a Alameda Torrent S.L.U. per un import de 25.348,77 euros IVA inclòs i els treballs han de finalitzar, com a molt tard, a finals de novembre. L’actuació compta amb el suport econòmica de l’empresa Nestlé.

Les Deveses d’en Bru compten amb una gran bassa de l’antiga extractiva, però no tenen zones d’inundació temporal, resultant en l’escassetat d’ambients que afavoreixen determinades espècies de fauna com amfibis i invertebrats. Aquest 2024 es crearà un rosari de basses temporànies alimentades per les pluges, de diferents profunditats, superfícies i formes variades. Seran un total de 8 basses amb una superfície total de 775 m2, aproximadament. També s’arranjarà el camí que enllaça la bassa amb el marge del Ter i Fontajau a l’est ja que s’hi creen entollaments al mig i ocasionen l’obertura de passos laterals, com el camí duplicat, a una cota més alta i no inundat, que es proposa restaurar. A més s’eliminarà un rodal de canya (Arundo donax) que se substituirà per una plantació de salze (Salix alba) a la cota més baixa, i de sarga (Salix eleagnos) i de freixe (Fraxinus angustifolia) a la part més alta. Per últim s’instal·larà un plafó informatiu de l’actuació i sobre la importància de les basses o llacunes temporànies.

Darrera actualització d’aquest contingut: 16/05/2024 a les 12:39h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona