Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:29/05/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Aquests primers mesos de 2024 hem continuat instal·lant càmeres de fototrampeig en diferents espais de les ribes del Ter per estudiar les espècies de fauna presents a la conca

Aquests primers mesos de 2024 hem continuat instal·lant càmeres de fototrampeig en diferents espais de les ribes del Ter per estudiar les espècies de fauna presents a la conca

2024
Cabirol detectat a través de fototrampeig
15/05/2024

L’actuació compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Els serveis tècnics del Consorci del Ter han instal·lat aquest hivern i inicis de primavera, dues càmeres de fototrampeig o captura fotogràfica en diferents espais de les ribes del Ter, la majora en custòdia fluvial, per estudiar la fauna de l’entorn del riu i determinar les espècies que hi habiten. En aquesta ocasió, les càmeres s’han col·locat, de forma rotatòria, a les ribes del Ter i a la Farga a Bescanó, a Foixà-Colomers i a l’illa d’Avall de Jafre.

Tant a les xarxes socials del Consorci del Ter -Twitter, Instagram i Facebook-, com a l’arxiu adjunt, podeu veure un vídeo amb algunes de les espècies detectades en els primers mesos de l’any, amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Les espècies del vídeo són: cabirol, teixó, guineu, bernat pescaire, llúdriga, tudó, aligot, gaig, coipú i porc senglar.

El fototrampeig és una tècnica d’estudi no invasiva que permet obtenir molta informació de manera simultània, pot aportar dades sobre distribució, abundància, ús d’hàbitat, entre altres. La informació obtinguda també s’utilitza en campanyes d’educació ambiental i en xerrades a centres escolars, passant els vídeos obtinguts.

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 16/05/2024 a les 12:39h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona