L’actuació compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Els serveis tècnics del Consorci del Ter han instal·lat aquest hivern i inicis de primavera, dues càmeres de fototrampeig o captura fotogràfica en diferents espais de les ribes del Ter, la majora en custòdia fluvial, per estudiar la fauna de l’entorn del riu i determinar les espècies que hi habiten. En aquesta ocasió, les càmeres s’han col·locat, de forma rotatòria, a les ribes del Ter i a la Farga a Bescanó, a Foixà-Colomers i a l’illa d’Avall de Jafre.
Tant a les xarxes socials del Consorci del Ter -Twitter, Instagram i Facebook-, com a l’arxiu adjunt, podeu veure un vídeo amb algunes de les espècies detectades en els primers mesos de l’any, amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Les espècies del vídeo són: cabirol, teixó, guineu, bernat pescaire, llúdriga, tudó, aligot, gaig, coipú i porc senglar.
El fototrampeig és una tècnica d’estudi no invasiva que permet obtenir molta informació de manera simultània, pot aportar dades sobre distribució, abundància, ús d’hàbitat, entre altres. La informació obtinguda també s’utilitza en campanyes d’educació ambiental i en xerrades a centres escolars, passant els vídeos obtinguts.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: