Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:26/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Representants del Consorci del Ter visiten els treballs de la zona de la resclosa de la Devesa del Pla de Ripoll, una vegada finalitzats

Representants del Consorci del Ter visiten els treballs de la zona de la resclosa de la Devesa del Pla de Ripoll, una vegada finalitzats

31/01/2017
Un moment de l'atenció als mitjans de comunicació durant la visita
01/02/2017

El 31 de gener diversos membres del Consell de Govern del Consorci del Ter juntament amb el gerent de l’ens, Ponç Feliu, van visitar a Ripoll les obres que es van portar a terme a mitjans de l’any passat al sector on hi havia la mini central hidroelèctrica de la Preparación Textil, una vegada rebudes i finalitzades. Es va portar a terme una roda de premsa amb la presència de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; el delegat territorial del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, el director de l’àrea de la gestió del Medi, Diego Moxó; el director de l’ACA, Jordi Agustí; i el delegat territorial de l’ACA a Girona, Àlex Rocas. Del Consell de Govern del Consorci del Ter hi van assistir el regidor Cap de l’àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa de l’Ajuntament de Ripoll i vocal de l’ens,  Joaquim Colomer; així com els vocals del Consell de Govern i alcaldes de Sant Joan de les Abadesses i Sant Hilari Sacalm, Ramon Roqué i Joan Ramon Veciana, respectivament.

L’obra es va executar després de caducar l’explotació hidroelèctrica ja que calia retornar a l’antic estat la connexió dels rius Ter i Freser, tal com contempla el Pla d’infraestructures del municipi. Els treballs han consistit en l’enderrocament de part de l’antiga resclosa que l’empresa tèxtil va construir ara fa més de cent anys, en una època en la qual encara no s’havia fet el pont del ferrocarril. La resclosa no s’ha enderrocat totalment, ja que això podria comportar una desestabilització de les infraestructures actuals. També s’ha contemplat la construcció d’una protecció dels ponts. L’obra s’ha fet amb materials propis dels rius, excepte algunes pedres d’escullera per millorar les condicions d’inundabilitat en cas d’aiguats.

Pel que fa als requeriments ecològics fets per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), s’ha construït un connector ictícola (escala de peixos) per tal que els peixos puguin remuntar el curs del riu.

El cost de l’obra ha estat de 422.000 euros, assumits per la Preparación Textil.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 12:46h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona