Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:16/12/2018

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci celebra una assemblea extraordinària a Manlleu

El Consorci celebra una assemblea extraordinària a Manlleu

09/11/2017
Un moment de l'Assemblea extraordinària a Manlleu
13/11/2017

En aquesta es dóna llum verda a un conveni amb l'Ajuntament de Girona per millorar la connectivitat fluvial entre el riu Ter i els seus afluents a Girona, i s'aprova inicialment el Pla d'Usos del Ter

El 9 de novembre el Consorci del Ter va celebrar una assemblea extraordinària a Manlleu on es va aprovar un conveni amb l'Ajuntament de Girona per dur a terme actuacions de millora de la connectivitat fluvial a l'àmbit del riu Ter i dels seus afluents dins el municipi de Girona. A través d'aquest conveni, el Consorci aportarà 28.207,35 euros a l'ajuntament que executarà l'actuació de realització de passos de peixos; també en farà l'assessorament tècnic durant l'execució del projecte i durant els anys posteriors. Per poder fer l'actuació, en la mateixa assemblea es va fer una modificació pressupostària en la modalitat de crèdit extraordinari per a l'aplicació del superàvit pressupostari constatat al compte general de l'exercici 2016 i amb càrrec al romanent de tresoreria per a despeses generals.

D'altra banda, es va aprovar inicialment el Pla d'Usos del riu Ter, una proposta treballada des del Consorci, gràcies a un acord amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), a través del qual s'ha considerat oportú que sigui el Consorci l'ens que impulsi, desenvolupi i, si s'escau, gestioni en el futur, la regulació dels usos recreatius en el marc del riu Ter i els seus afluents. En aquest sentit, després d'un procés llarg de participació i de recerca tècnica amb els diversos agents del territori (tècnics, científics, ajuntaments, empreses, entitats, etc.), s'ha desenvolupat un primer document sobre el Pla d'Usos del Ter, el qual seguirà un procés de tramitació marcat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i l'ACA, el primer pas del qual requeria de l'aprovació formal per part de l'òrgan de govern del Consorci del Ter. A partir d'aquí, es preveu seguir amb aquesta tramitació, que inclourà la informació pública, període d'al·legacions i altres fases fins a la seva aprovació definitiva, que es preveu que sigui en un període de dos anys i que es durà a terme per part dels òrgans competents de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització d’aquest contingut: 13/12/2018 a les 15:07h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona