Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:24/07/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter ha pogut reprendre aquest juny les activitats de "Salut i Natura a la Vora del Ter" amb la col·laboració de Dipsalut

El Consorci del Ter ha pogut reprendre aquest juny les activitats de "Salut i Natura a la Vora del Ter" amb la col·laboració de Dipsalut

10/06/2020
Participants en la marxa nòrdica a Campdevànol. Fotografia: Cristina Borràs
12/06/2020
Tarda de Natura a Camprodon
18/06/2020
Tarda de Natura a Verges
25/06/2020

A mitjans de març es van ajornar per la pandèmia de la Covid-19

Aquest juny, coincidint amb l'acabament de la primavera, s'han realitzat tres noves activitats dins l'acord de col·laboració amb Dipsalut "Salut i Natura a la Vora del Ter" que s'havien hagut d'ajornar a causa de la Covid-19. Les activitats han combinat el coneixement de la natura amb la promoció de la salut i hi han participat una quarantena de persones. Davant de les circumstàncies actuals es va haver de limitar el número de participants i adoptar les mesures recomanades per les autoritats sanitàries. 

La primera activitat va ser una marxa nòrdica a Campdevànol el 10 de juny dirigida per Cristina Borràs de Nordic Walking Girona. En aquesta, després de l'explicació inicial del funcionament dels bastons, es va caminar uns sis quilòmetres pel camí ral seguint el riu Merdàs, afluent del Freser, en direcció Gombrèn. La marxa nòrdica és una activitat física suau i molt efectiva que ens permet fer salut mentre descobrim el territori que ens envolta.

El dia 12 de juny va tenir lloc una tarda de natura a Camprodon amb els biòlegs Miguel Ángel Fuentes i Laura Torrent de Natura Montfred. En l'activitat es van poder observar un bon nombre d'espècies de fauna i flora, entre amfibis i rèptils (escurçó pirinenc, sargantana roquera, salamandra, granota roja, gripau comú...), mamífers (marmota), invertebrats (papallona paó de dia, gal·la del roser), plantes (card, absenta, cucut de riu, botó d'or, sarga, salze, entre altres), diferents orquídies, bolets i també sentir el cant de diversos ocells (tallarol gros, tallarol de casquet, pit-roig, merla, griva, tord, picot verd, mallerenga blava o bitxac comú).

Per últim, el dia 18 de juny, es va organitzar una nova tarda de natura, però a Verges dirigida també per Fuentes i Torrent. En aquesta es va poder observar la colònia d'orenetes cuablanques del centre de la població de Verges i es va parlar de la seva importància, les seves migracions, entre altres característiques. Posteriorment es va visitar el rec perimetral del sud de la població ja que els recs històrics del Baix Ter acullen diverses espècies de fauna i flora. Més tard es va caminar tot seguint camins rurals cap al riu, i es va poder observar la vegetació dels marges, les plantes nitròfiles i ruderals i les espècies d'arbusts de la zona (arç blanc, aranyoner, canya, aladern, bardisses diverses, etcétera) i d'alguns arbres de ribera, a mesura que s'arribava prop del riu (tamariu, om, àlber, pollancre, freixe, salze...) així com les espècies invasores. Pel que fa a la fauna, es van observar aràcnids, ortòpters, algunes papallones i espècies d'ocells com mallerengues, xoriguer, cargolet, puput, pardal comú, gafarró o cardina.

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/07/2021 a les 11:03h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona