Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:22/03/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > L'exposició sobre espècies autòctones dels nostres rius i el perill de les invasores ha visitat 11 centres educatius aquest primer semestre del 2018

L'exposició sobre espècies autòctones dels nostres rius i el perill de les invasores ha visitat 11 centres educatius aquest primer semestre del 2018

2018
Xerrada a l'escola Gaspar de Queralt
2018
Xerrada a l'Institut Narcís Xifra
2018
Xerrada a l'escola FEDAC Pont Major
2018
Xerrada a l'Institut Anton Busquets i Punset
2018
Xerrada a l'Institut Vall de Llémena
21/06/2018

L'exposició, elaborada a partir del projecte LIFE Potamo Fauna "Conservació de fauna fluvial d'interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga" -finalitzat a finals del 2017-, aquest primer semestre del 2018 s'ha ofert gratuïtament als diferents centres educatius de la conca del riu Ter. Hi va haver una gran demanda i, finalment, ha pogut exposar-se en 11 escoles i instituts. També s'han realitzat 18 visites guiades amb xerrada a la mateixa mostra. 

Els centres escolars que han tingut l'exposició han estat (per ordre d'itinerància): escola Gaspar de Queralt, d'Amer, Institut Castell d'Estela, d'Amer; Institut Narcís Xifra, de Girona; escola Cor de Maria, de la Bisbal d'Empordà; Institut Montsoriu, d'Arbúcies; escola FEDAC Pont Major, de Girona; Institut Anton Busquets i Punset, de Sant Hilari Sacalm; escola Joan Maragall, de Ripoll; Institut Vall de Llémena, de Sant Gregori; escola Juncadella, de la Cellera de Ter; i Institut de Gurb, de Gurb.

Aquesta exposició està formada per 14 plafons i permet treballar diferents espècies autòctones dels nostres rius com el cranc de riu de potes blanques, la tortuga d'estany o les nàiades. També permet conscienciar sobre el perill que suposen les espècies invasores. Els centres educatius, a més, per acabar de treballar l'exposició amb els alumnes, disposen de dossiers didàctics adreçats als alumnes de 3r i 4t de primària i 1r i 2n d'ESO.

El Consorci del Ter continuarà oferint l'exposició a les escoles i instituts el proper curs escolar 2018-2019.

Darrera actualització d’aquest contingut: 13/03/2019 a les 15:44h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona