Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:13/07/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Reunió de seguiment del conveni entre l'ACA i el Consorci del Ter per definir actuacions de millora de connectivitat en els espais en custòdia del Consorci

Reunió de seguiment del conveni entre l'ACA i el Consorci del Ter per definir actuacions de millora de connectivitat en els espais en custòdia del Consorci

20/06/2019
Reunió a l'Ajuntament de Foixà
20/06/2019
Visita espai en custòdia que té el Consorci
20/06/2019
Captura de dos exemplars de tortuga d'estany per control
21/06/2019

El 20 de juny representants de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), del Consorci del Ter i dels ajuntaments de Foixà, Jafre i Sant Jordi Desvalls es van reunir a l'Ajuntament de Foixà per fer un seguiment del conveni de custòdia fluvial que permetrà el desenvolupament de projectes de restauració de riberes i millora de la connectivitat a la conca del Ter. En concret es proposen 9 actuacions entre Celrà i Verges, alguna de les quals es planteja en dues fases. D'aquestes actuacions, tres d'elles són prioritàries, a l'àmbit dels ajuntaments de Flaçà, Sant Jordi Desvalls, Colomers, Jafre i Foixà. L'objectiu general és la recuperació del sistema inferior de terrasses, morfològicament actives, eliminant estructures i ocupacions laterals (conreus, plantacions i altres ocupacions fora d'ordenació). Aquest projecte deriva de l'acord marc que es va reflectir en la Taula del Ter i el posterior "Acord del Ter". El que es vol és recuperar l'espai fluvial, millorar l'estat ecològic del riu i complir amb els objectius de qualitat per tenir un bon estat de les masses d'aigua, d'acord amb la Directiva Marc de l'Aigua. De forma paral·lela també es faran actuacions addicionals de millores ambientals, com l'eliminació d'espècies invasores i/o la plantació d'espècies autoctònes.

La inversió de l'ACA és de 900.000 euros en quatre anys. La previsió és fer la redacció i aprovació de projectes l'any que ve, i la seva execució el 2021.

Al finalitzar la reunió, els diferents representants van visitar l'Illa d'Avall, l'espai de l'Illa i els Planters i la resclosa de Colomers per conèixer els espais en custòdia que gestiona el Consorci del Ter i poder assistir a la captura i control de dos exemplars de tortuga d'estany (Emys orbicularis). 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 10:46h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona