Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/06/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > L’ACA i el Consorci del Ter signen un conveni de custòdia fluvial per a un tram de 10 quilòmetres del riu Ter

L’ACA i el Consorci del Ter signen un conveni de custòdia fluvial per a un tram de 10 quilòmetres del riu Ter

26/06/2019
Signatura del conveni a l'Ajuntament de Bescanó
26/06/2019
Signatura del conveni a l'Ajuntament de Bescanó
26/06/2019
Després de la signatura es va visitar el Ter al seu pas per Bescanó
26/06/2019

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci del Ter han signat un nou conveni de custòdia fluvial amb l’objectiu de protegir i preservar diverses zones del riu Ter, dins dels termes municipals de Bescanó, Sant Gregori i Sant Julià de Llor i Bonmatí. El director de l’ACA, Lluís Ridao, i el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca, han presentat el 26 de juny l’acord, que tindrà una vigència de quatre anys.

Un total de 10 quilòmetres

L’acord subscrit comprèn accions i mesures en un tram d’uns 10 quilòmetres del riu Ter, concretament del sector que va des del pont de Bonmatí-Vilanna fins a la confluència amb el riu Llémena. Es col·laborarà, per tant, de manera conjunta entre les dues entitats en mesures de protecció, difusió, sensibilització i educació ambiental sobre un total de 86 hectàrees amb l’objectiu de protegir-les i preservar-les.

Es pretén, per tant, la recuperació, gestió i conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics relacionats amb els entorns de les ribes del Ter entre els municipis de Bescanó, Sant Gregori i Sant Julià de Llor i Bonmatí i, concretament: 

• Millorar la biodiversitat i la connectivitat fluvial

• Fomentar i millorar la diversitat, la regeneració, l’estructura i la composició dels hàbitats fluvials

• Controlar i reduir la proliferació d’espècies invasores

El Consorci del Ter presentarà, amb caràcter anual, una memòria amb una proposta de treballs a fer a la zona d'actuació, així com el calendari aproximat previst per a les esmentades accions i les mesures de conservació que s'hagin d'implementar a posteriori.

Recentment, l’ACA ha atorgat una subvenció de 100.000 euros en el marc de la convocatòria d’ajuts per a la restauració en règim de custòdia fluvial en el període 2018-2019. Aquest ajut es destinarà a la recuperació de la connectivitat fluvial en el riu Ter a l’entorn de la resclosa de la Pilastra, una actuació pressupostada en prop de 151.000 euros.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2020 a les 15:37h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona