Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/05/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El projecte SUDOANG, de gestió de l’anguila, considerat com a insígnia en els 30 anys del programa INTERREG

El projecte SUDOANG, de gestió de l’anguila, considerat com a insígnia en els 30 anys del programa INTERREG

27/11/2019
Mostreig d'anguiles al Ter el passat novembre
07/04/2020

El Consorci del Ter n'és soci associat

El programa INTERREG aquest 2020 fa 30 anys i per celebrar-ho cada mes escullen un projecte insígnia i entrevisten al seu coordinador. En aquest cas han escollit el projecte SUDOANG "Impulsando la gestión concertada sostenible de la anguila en el área SUDOE" , i en concret, han entrevistat a Estibaliz Díaz, doctora en biologia, investigadora i coordinadora del projecte. L'entrevista es pot llegir, aquí.

El Consorci del Ter participa com a soci associat al projecte que va iniciar-se el 2018 i acaba el gener de l’any que ve. Els principals objectius del SUDOANG són desenvolupar eines i unificar mètodes per tal de reforçar la cooperació entre els gestors de la zona SUDOE que tenen competències en el tema de l’anguila a Espanya, França i Portugal. Entre les tasques que es desenvolupen hi ha la recopilació de dades de camp a diferents conques pilot, entre elles, la del Ter, que ho fa la Universitat de Girona (UdG), beneficiària del projecte. Es fan mostreigs d’anguiles per determinar l’estat de la població i d’angules per quantificar el reclutament.

El Consorci del Ter, com a soci associat, participa en trobades que s’organitzen per tal de posar en comú els diferents agents (administració, gestors, científics, pescadors...), rebre els resultats que es generen i fer les aportacions que es consideren oportunes.

 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2020 a les 15:37h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona