Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:23/11/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter participa en la reunió de seguiment de l'Acord de la Taula del Ter

El Consorci del Ter participa en la reunió de seguiment de l'Acord de la Taula del Ter

02/11/2020
Reunió seguiment Acord Taula del Ter
03/11/2020

El 2 de novembre la presidenta i la directora del Consorci del Ter, Àstrid Desset i Teia Puigvert, respectivament, van participar de forma telemàtica a la reunió de seguiment de l'Acord de la Taula del Ter que vetlla pel compliment dels compromisos en relació al riu Ter. Es tracta de la segona reunió de seguiment i que va ser presidida per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, acompanyada pel delegat del Govern a Girona, Pere Vila i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Lluís Ridao. L'anterior sessió havia tingut lloc el juliol de l'any passat. 

En la Taula del Ter es van definir tres fases d’implantació dels acords: una inicial per al període 2018-2022, amb 11 acords subscrits; una segona, per al període 2023-2027, amb 4 acords, i una darrera fase a partir de 2028 amb 2 acords.

Des del govern es va informar que el 2019 el total d'aigua derivada del Ter cap a l'àrea de Barcelona va ser superior als 140 hm3/any i la previsió per aquest 2020 és d'uns 136 hm3/any. A la Taula del Ter es va establir que la dotació no superés els 140 hm3/any de mitjana. Aquest descens de l’ús de l’aigua del Ter cap a Barcelona coincideix amb una intensificació i millor aprofitament de l’aigua a la conca del Llobregat. L’1 de gener de 2018 es van definir i fixar unes noves directrius en l’ús de les diferents fonts d’abastament d’aigua del sistema Ter-Llobregat que han contribuit a aquesta reducció.

Durant el 2020, també es va informar que s’han mantingut els cabals de manteniment establerts al Pla de gestió vigent pràcticament el 100% del temps, tant a Girona com a Torroella i que en períodes llargs de temps s’ha estat sostingudament per sobre del cabal de referència.

Així mateix, s’ha incrementat la producció de les dessalinitzadores, les quals han produït, de manera conjunta, 56 hm3 entre 2018 i 2019. També han seguit endavant els treballs per avançar en l'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, passant dels 20 als 80 hm3/any, amb la licitació de la redacció del Plec de Prescripcions Tècniques Particulars del concurs de Projecte.

En la sessió, a més, es va explicar el compliment pel que fa a les tres maniobres de cabals generadors dutes a terme entre 2017 i 2019, i la previsió que es faci una nova maniobra des de Susqueda a finals de novembre.

Des del Consorci del Ter es va demanar que la gestió dels alliberaments dels cabals des del Pasteral es faci de manera que minimitzi l’actual règim de cabals invertits del Baix Ter i també que es constitueixi la Taula de l’Aigua. A més es va informar que el Gloria ha deixat al descobert diversos antics abocadors a la riba del Ter i que hi ha presència de deixalles antigues que estaria bé retirar. Per últim, es va demanar si les estacions d’aforament están ja arreglades i funcionen correctament.

Darrera actualització d’aquest contingut: 20/11/2020 a les 14:42h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona