Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:13/05/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter ha realitzat una actuació de control de budleia a la capçalera del riu Ter

El Consorci del Ter ha realitzat una actuació de control de budleia a la capçalera del riu Ter

10/11/2020
Actuació d'eliminiació de budleia
02/11/2020
Treballs mecànics d'eliminació de budleia
02/11/2020
Plantes de budleia eliminades
06/11/2020
Crema de plantes de budleia
17/11/2020

Es tracta d'una planta invasora, amb una gran capacitat de reproducció, que posa en risc zones de pastura i bosc de ribera

Aquest novembre el Consorci del Ter amb el suport de la Diputació de Girona ha portat a terme una actuació de control dels peus de budleia (Buddleja daviddi) en dos punts de la capçalera del riu Ter. En concret, a la riera de Tregurà -un quilòmetre aproximadament aigües amunt de la confluència amb el riu Ter- i al riu Ter -aigües amunt de Setcases, revisant des de la carretera de Vallter 2000 i el tram urbà de Setcases, fins a la confluència amb la riera de Tregurà a Vilallonga de Ter-. La budleia és una planta al·lòctona procedent de l'Àsia que té una gran capacitat d'expansió ja que una planta adulta produeix 3 milions de llavors l'any, les quals s'escampen per l'aigua i el vent molt fàcilment; també hi ha fragments que arrelen i es converteixen en nous exemplars. Des del 2005 el Consorci del Ter realitza aquestes actuacions a les zones altes del riu per evitar que es propagui aigües avall. El tractament dels peus de budleia es porta a terme seguint el protocol de control de la Diputació de Girona i el propi Consorci.

Enguany s'han hagut de reforçar els treballs de manteniment per la tempesta Gloria de principis d'any perquè les riuades importants acceleren el procés de dispersió aigües avall. La propagació de la budleia posa en risc zones d'alt valor ecològic, com són les pastures i els boscos de ribera. Els treballs els han portat a terme dues brigades de la Fundació MAP que s'han encarregat de retirar i cremar les plantes. El cost dels treballs ha estat de 7.175,30 euros (IVA inclòs).

Darrera actualització d’aquest contingut: 06/05/2021 a les 16:17h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona