Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:17/04/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consell de Govern del Consorci del Ter adjudica el contracte de millora i manteniment dels itineraris de l'espai en custòdia de les Deveses d'en Bru a Girona

El Consell de Govern del Consorci del Ter adjudica el contracte de millora i manteniment dels itineraris de l'espai en custòdia de les Deveses d'en Bru a Girona

10/11/2020
Senyalització instal·lada el 2020 als itineraris de les Deveses d'en Bru
26/02/2021

La xarxa de senders té una longitud aproximada de 3 quilòmetres

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter de 17 de febrer va aprovar l'expedient de contractació referent als serveis de millora i manteniment dels itineraris a l'espai en custòdia fluvial les Deveses d'en Bru de Girona per aquest 2021. Des de l'any 2019 el Consorci té un acord de custòdia fluvial en aquest espai signat amb la propietat de la finca, la família Masó, amb l'objectiu de conservar els elements i valors naturals, culturals i paisatgístics de l'espai. La finca està situada entre el riu Ter i Domeny de Baix, forma part de la Xarxa Natura 2000, del Pla Especial d'Interès Natural (PEIN) i està inclosa dins del sistema de parcs fluvials i deveses del Pla General d'Ordenació urbana de Girona. L'extensió de la finca és de gairebé 32 hectàrees. 

Els treballs consisteixen bàsicament en la millora i el manteniment vinculat a l'ús públic de l'espai. En concret, manteniment dels aproximadament 3 quilòmetres d'itineraris que són aptes tant per fer a peu com en bicicleta, recollida de deixalles i supervisió dels elements d'ús públic instal·lats. Aquests treballs s'han adjudicat a E.I. Brot Serveis Integrals de Jardineria SLU per un import de 7.252,07 euros, IVA inclòs, i es financen a través d'un conveni de cooperació interadministratiu, signat el 2020, entre el Consorci i l'Ajuntament de Girona per a la gestió dels espais naturals en custòdia fluvial a la ciutat. 

D'una banda, les actuacions de millora i manteniment dels itineraris seleccionats a la finca serviran per conservar un ample de camí de fins a 2 metres mitjançant feines de desbrossament. Es desbrossarà la vegetació arbustiva i herbàcia en una franja d'un mínim de 0,50 metres a cada costat dels camins. En el cas que les branques dels arbres se situïn sobre els camins es realitzarà una lleugera esporga per obtenir un gàlib que permeti el pas de bicicletes. També es retiraran, per garantir la seguretat dels usuaris de la xarxa d'itineraris, els arbres o branques malalts, morts o que presentin un risc de caiguda evident. El manteniment es farà 6 vegades durant aquest any. També s'inclou, en aquesta tasca, la retirada de deixalles i abocaments existents a l'espai i al llarg dels camins i corriols existents. Igualment s'eliminaran prèviament els residus sòlids i els residus vegetals de la superfície que puguin malmetre la maquinària o puguin ser projectats. Es recolliran papers, llaunes, plàstics, abocaments incontrolats, elements voluminosos, entre d'altres. Els treballs s'efectuaran com a mínim cada 15 dies recorrent tot el traçat de l'itinerari i retirant els residus de l'entorn dels mateixos. 

D'altra banda, es revisaran tots els elements d'ús públic, piles de pedres i caixes-niu que es trobin en els itineraris i s'informarà al Consorci del Ter de les incidències detectades. 

L'objectiu de l'actuació és donar a conèixer els valors naturals de l'espai i incrementar la sensibilització dels visitants a favor de la protecció de la natura i la recuperació del patrimoni natural, entre altres.

Darrera actualització d’aquest contingut: 15/04/2021 a les 16:05h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona