Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:17/04/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Participem en la part pràctica del curs sobre Bioenginyeria del Paisatge organitzat per l'àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona

Participem en la part pràctica del curs sobre Bioenginyeria del Paisatge organitzat per l'àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona

04/03/2021
Curs de Bioenginyeria del Paisatge
04/03/2021
Una altra imatge del curs
04/03/2021
Participants del curs escoltant una explicació
04/03/2021
Curs de Bioenginyeria del Paisatge
04/03/2021
Una altra imatge del curs de Bioenginyeria del Paisatge
05/03/2021

Es va organitzar en el marc del projecte "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible - Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)" inclòs en la segona convocatòria del programa INTERREG V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020 del qual el Consorci del Ter n'és soci

El tècnic del Consorci del Ter Roberto Merciai va participar el 4 de març en la part pràctica del curs sobre Bioenginyeria del Paisatge organitzat per l'Ajuntament de Girona en el marc del projecte "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible - Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)" a través del programa INTERREG V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020. Prèviament, entre l'octubre i el novembre passat, es va realitzar un cicle de xerrades (webinars) sobre el tema. El Consorci del Ter participa en el TTFS com a soci. 

La bioenginyeria del paisatge és una disciplina tècnica-científica en la qual les plantes vives s'utilitzen com a elements de construcció, juntament o no amb elements inerts (pedra, fusta, metall...), en actuacions de recuperació de l'entorn tant en el control de l'erosió superficial com en l'estabilització de talussos. Actualment la crisi climàtica i l’impacte a la biodiversitat està provocant efectes secundaris com l'oruga (Cydalima perspectalis) que està matant el boix Buxus sempervirens; la quitridiomicosi, causada per un fong, que està afectant els amfibis; la Cryphonectria parasitica, conegut com a xancre, un fong que està afectant els castanyers…i la COVID 19 que està afectant a la humanitat. Una de les moltes petites grans solucions és la de treballar amb recursos locals i sostenibles, és l’aprofitament dels serveis ecosistèmics…i la Bioenginyeria del Paisatge és una disciplina que serveix com a eina molt valuosa. L'objectiu de curs era fer una actualització del que s’ha fet, el que es fa i els reptes de futur d'aquesta disciplina.

Darrera actualització d’aquest contingut: 15/04/2021 a les 16:05h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona