Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/09/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter ha donat inici aquesta primavera a les activitats del projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter” amb la col·laboració de Dipsalut

El Consorci del Ter ha donat inici aquesta primavera a les activitats del projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter” amb la col·laboració de Dipsalut

20/04/2021
Taller d'anellament d'ocells amb MIFAS, Riudellots de la Selva
08/05/2021
Taller pesca científica amb l'Espai 31, Girona
14/06/2021
Taller plantes remeieres amb el Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt
11/06/2021
Tarda-vespre de natura a Amer
13/06/2021
Marxa nòrdica a Celrà
21/06/2021

S’han organitzat 10 tallers d’educació i sensibilització ambiental entre els mesos de març i juny

El Consorci del Ter ha renovat per vuitè any consecutiu l’acord de col·laboració amb Dipsalut per portar a terme activitats que combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut amb el projecte “Salut i natura inclusiva a la Vora del Ter”. Les activitats d’educació i sensibilització ambiental van començar el 29 de març i han tingut continuïtat tota aquesta primavera. Se n’han realitzat 10 i hi han pres part unes 175 persones. Entre les activitats se n’han organitzat d’obertes a la ciutadana, amb inscripció prèvia, i d’altres amb col·lectius específics del territori. En les activitats es van aplicar els criteris sanitaris vigents en cada moment, a causa de la pandèmia de la Covid-19, basats en distància, mans, mascareta.

Les activitats adreçades a col·lectius han estat les següents: una sortida amb bicicleta elèctrica per la Ruta del Ter en el tram del baix Ter amb joves del Programa d’Inserció Laboral (PIL) Girona el 29 de març; un taller d’anellament d’ocells amb usuaris del Centre Ocupacional MIFAS de Riudellots de la Selva el 20 d’abril; un taller de pesca científica amb infants i joves de l’Espai 31 de Girona el 8 de maig; una sortida amb bicicleta elèctrica per la Ruta de l’Onyar amb joves dels projectes “Prepara’t” i “Activa’t” de la Fundació Oscobe el 4 de juny; un taller de plantes remeieres amb usuaris i usuàries del Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt a les Deveses el 14 de juny; un taller d’anellament d’ocells amb beneficiaris i beneficiàries del programa Reincorpora de la Fundació Oscobe, Fundació Altem i Càritas de Girona a les Deveses d’en Bru de Girona el 16 de juny; i un taller de descoberta de l’entorn a Ripoll amb joves de la Unitat d’Escolarització Compartida del Ripollès el 17 de juny.

Pel que a les activitats obertes se n’han organitzat tres. Una tarda-vespre de natura amb xerrada sobre ratpenats a Amer l’11 de juny, un matí de natura a Sarrià de Ter amb passejada el 12 de juny i una sortida amb marxa nòrdica per la variant de la Ruta del Ter a Celrà el 13 de juny.

Aquestes activitats les han dirigit entitats, empreses i associacions de natura del territori, com Ocitània, Cal Cigarro, la Sorellona, Centre d’Educació Ambiental Alt Ter, Natura Montfred i Nordic Walking Girona, a més de tècnics del Consorci del Ter.

Les activitats continuaran tot l’estiu, fins a finals de setembre.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2022 a les 10:40h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona