Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:24/07/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Revisem diferents caixes niu instal·lades en espais del riu Ter amb escolars

Revisem diferents caixes niu instal·lades en espais del riu Ter amb escolars

18/05/2021
Revisió caixes niu a Bescanó
20/05/2021
Anellament d'ocells a Colomers
20/05/2021
Exemplars de mallerenga blava
21/05/2021
Pollets de mallerenga carbonera a Anglès
03/06/2021
Ous de mallerenga carbonera trobats en una caixa niu a Ripoll
03/06/2021
Taller de menjadores a Ripoll
21/06/2021

L’activitat d’educació ambiental s’ha portat a terme amb el projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter” que compta amb la col·laboració de Dipsalut

Aquesta primavera des del Consorci del Ter hem portat a terme una activitat d’educació ambiental que ha consistit en la revisió de les caixes niu instal·lades en diferents espais del riu Ter, la majoria amb acords de custòdia fluvial, amb escolars. Aquestes revisions s’han portat a terme a través de l’acord de col·laboració amb Dipsalut del projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter”, per promoure hàbits saludables entre la població de la conca. Es combina el coneixement de la natura amb la promoció de la salut.

La primera d’aquestes revisions va ser amb els escolars de 6è de primària de l’escola Doctor Sobrequés de Bescanó a la zona de la Resclosa d’en Joga-Molí el 18 de maig i amb la participació de l’anellador Jordi Feliu. Hi van participar tres grups; mentre el que revisava les caixes i anellava els pollets desenvolupava aquesta activitat, els altres portaven a terme una descoberta de l’entorn. Els mateixos escolars havien instal·lat les caixes niu revisades el 28 de febrer del 2020.

Els dies 20 i 21 de maig es van portar a terme dues revisions de caixes niu més, als espais en custòdia l’illa i els Planters de Colomers/Foixà i l’illa d’Avall a Jafre amb escolars de 5è de primària de l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle de Verges i al camí Vora Ter a Anglès amb alumnes de 6è de l’escola Pompeu Fabra, respectivament. Les dues jornades van estar conduïdes per l’ornitòloga i anelladora Alba Casals. El dia 20 de maig de les 13 caixes revisades, 4 tenien ocupació i es van anellar els pollets. D’aquests, 3 eren de mallerenga carbonera (Parus major) i 16 de mallerenga blava (Parus caeruleus). El dia 21 de maig de les 6 caixes niu revisades no es va poder anellar cap pollet, però es van trobar nius amb ous de mallerenga carbonera i de pardal comú (Passer domesticus), així com pollets de mallerenga carbonera, massa petits per poder ser anellats. En el cas de l’Institut Escola de Verges, els alumnes havien col·locat les caixes el 5 de març de l’any passat.

Per últim, el 3 de juny, hi va haver una última revisió a la finca en custòdia El Roig de Ripoll amb alumnes de 3r i 4t de primària de Salesians Ripoll. De les 3 caixes revisades, en una hi havia 6 ous de mallerenga carbonera. La revisió va anar a càrrec d’Alba Casals, que va complementar l’activitat amb un taller de construcció de diferents tipus de menjadores per a ocells. Els alumnes havien participat en la instal·lació de les caixes el 12 de març del 2020.

En el transcurs de cada activitat es va aprofitar per explicar la importància i la finalitat de la instal·lació de les caixes niu, així com de l’anellament científic d’ocells com a eina per poder-los estudiar.  

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/07/2021 a les 11:03h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona