Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:24/09/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > La campanya a xarxes socials sobre pautes de comportament a l’espai fluvial que compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural continuarà aquest estiu i s’allargarà fins a la tardor

La campanya a xarxes socials sobre pautes de comportament a l’espai fluvial que compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural continuarà aquest estiu i s’allargarà fins a la tardor

Primavera-estiu 2021
Diferents imatges publicades fins ara a la campanya de xarxes socials
30/07/2021

S’han publicat fins ara 7 consells i recomanacions amb l’objectiu d’evitar impactes derivats de la freqüentació humana

Des del passat maig, el Consorci del Ter porta a terme una campanya a xarxes socials –Twitter, Facebook i Instagram-, així com a la pàgina web i al butlletí electrònic Infoter, per donar a conèixer els valors dels espais naturals de les ribes fluvials, les seves figures de protecció i el foment del desenvolupament de conductes responsables. L’objectiu és evitar impactes derivats de la freqüentació humana. Fins ara, a més d’informar de l’inici de la campanya que compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, s’han publicat 7 consells i recomanacions (sobre la importància de respectar els cartells i senyals, la prohibició de fer foc i barbacoes, no abandonar deixalles ni mascaretes, la utilització de cremes solars biodegradables, informació de la regulació de l’acampada, així com el respecte a la fauna i la importància de no alliberar mascotes al medi natural).

Amb tot es vol aconseguir augmentar la conscienciació de les persones en relació amb el patrimoni natural i la biodiversitat, a més d’incrementar la participació individual i col·lectiva en la conservació.

L’activitat humana afecta greument els rius de Catalunya i, per tant, és on la biodiversitat n’està patint les conseqüències més crítiques. S’observa una regressió clara de les poblacions faunístiques fluvials, que han perdut més de la meitat dels seus individus els darrers 20 anys. A més, gairebé el 80% de les espècies avaluades presenta un estat de conservació desfavorable, especialment els peixos autòctons. Aquestes dades es recullen en l’informe “Estat de la Natura a Catalunya 2020”, alertant d’un declivi progressiu i generalitzat de la biodiversitat. L’informe demostra que la pèrdua de biodiversitat a Catalunya no és igual en els diversos ambients o hàbitats, sinó que els ambients d’aigües continentals són els més greument afectats.

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/09/2021 a les 12:54h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona