Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/05/2023

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > L’Agència Catalana de l’Aigua ha declarat l’alerta hidrològica a la capçalera del Ter

L’Agència Catalana de l’Aigua ha declarat l’alerta hidrològica a la capçalera del Ter

25/07/2022
El Ter, al seu pas per Ripoll, a finals de juliol
29/07/2022

Hi ha 36 municipis amb limitacions

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va revisar a finals de juliol la situació de la sequera a les conques internes que ha comportat la declaració de l’alerta hidrològica a la capçalera del Ter arran de la falta de pluges dels darrers mesos. En aquesta situació es troben 63 municipis de la capçalera del Ter que no depenen de l’aigua dels embassaments ni de grans aqüífers i el seu abastament es calcula a partir de la pluviometria, ja que disposen de captacions pròpies (pous, aigua superficial, basses, entre altres) per a garantir les demandes.

Les mesures adoptades publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el 26 de juliol impliquen una sèrie de limitacions com la reducció d’aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i altres usos recreatius (5%). Pel que fa als usos d’abastament domèstic, s’estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han d’acomplir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’omplir fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l’ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d’altres. També es defineix una xifra per al consum global d’aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia.

D’altra banda, el sistema Ter Llobregat continua en l’escenari de prealerta, amb les reserves al 45%.

Es pot ampliar informació sobre l’estat de la sequera aquí.

Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2023 a les 13:18h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona