Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:25/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > La Diputació de Barcelona concedeix dos recursos tècnics al Consorci del Ter, una diagnosi i pla de control de l’ailant a Osona i la redacció d’un projecte de creació de zones humides a l’espai en custòdia fluvial Matabosch de Torelló

La Diputació de Barcelona concedeix dos recursos tècnics al Consorci del Ter, una diagnosi i pla de control de l’ailant a Osona i la redacció d’un projecte de creació de zones humides a l’espai en custòdia fluvial Matabosch de Torelló

30/06/2021
Vistes del Ter des de la finca en custòdia
24/05/2023

La Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona ha concedit dos recursos tècnics al Consorci del Ter en el marc de la convocatòria del Catàleg 2023 del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023.

D’una banda, una "Diagnosi i pla de control de l’ailant al Ter (i afluents) al seu pas per la comarca d’Osona". Els objectius són revertir la pèrdua de biodiversitat i la degradació dels àmbits fluvials de la comarca, l’avaluació de l’estatus de l’ailant als cursos fluvials de la conca del Ter a Osona: obtenir una cartografia i inventari amb tots els rodals d’ailant, i peus aïllats, així com disposar d’un pla/projecte de control d’aquests rodals.

D’altra banda, la redacció del projecte "Creació de zones humides a l’espai en custòdia fluvial Matabosch" a Torelló. Es vol crear i recuperar l’hàbitat "basses temporànies mediterrànies" (3170*-Annex de la Directiva Hàbitats) per potenciar les poblacions d’amfibis, invertebrats i quelonis autòctons. L’objectiu és que dotant-los de nous punts d’aigua, colonitzin aquests ambients de forma natural i puguin ésser indrets de reproducció d’aquestes espècies.

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:02h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona