Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/02/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Realitzem una sortida amb alumnes de màster de la Universitat de Girona a la llacuna del Ter Vell

Realitzem una sortida amb alumnes de màster de la Universitat de Girona a la llacuna del Ter Vell

23/11/2023
Sortida amb estudiants de màster de la Universitat de Girona
30/11/2023

El 23 de novembre la tècnica del projecte Hidronet Baix Ter, estratègia de prevenció de les inundacions i foment de la biodiversitat aquàtica a partir de superfícies de laminació a la xarxa hídrica del curs baix del riu Ter, Zoë Busser, va realitzar una sortida amb alumnes del màster en Ciència i Tecnologia dels Recursos Hídrics de la Universitat de Girona (UdG) a la llacuna del Ter Vell (a Griells). Es tracta de l’últim ecosistema receptor de les aigües del rec del Ter Vell i antiga desembocadura del riu Ter, llacuna que es beneficia del filtre verd que generen les basses de laminació (degut a la reducció de càrregues de nutrients i contaminants). Busser va poder explicar sobre el terreny com els recs històrics de la plana del Baix Ter segueixen els antics traçats dels braços i meandres del riu Ter, i per tant, com que el riu té memòria, també es via de drenatge durant episodis torrencials.

En el transcurs de la trobada, els alumnes es van interessar per saber la funcionalitat de les basses de laminació, com es dissenyen per a què laminin aigua, així com conèixer la integració del concepte solucions basades en la naturalesa. A més, es va parlar sobre la tasca del Consorci del Ter i els projectes desenvolupats els últims anys.

Darrera actualització d’aquest contingut: 23/02/2024 a les 12:22h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona