Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:23/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Contractem el manteniment dels itineraris, recollida de deixalles i supervisió dels elements d’ús públic de l’espai en custòdia fluvial de les Deveses d’en Bru a Girona

Contractem el manteniment dels itineraris, recollida de deixalles i supervisió dels elements d’ús públic de l’espai en custòdia fluvial de les Deveses d’en Bru a Girona

06/06/2023
Itineraris de Deveses d'en Bru
26/02/2024

En el darrer Consell de Govern del Consorci del Ter que va tenir lloc el 21 de febrer a Torroella de Montgrí-l’Estartit es va aprovar l’expedient de contractació referent al manteniment de l’espai en custòdia fluvial de les Deveses d’en Bru de Girona per aquest 2024 per un import de 7.612,66 euros (IVA INCLÒS), adjudicat a la Fundació Privada Drissa. Els treballs consisteixen en la millora i manteniment vinculat a l’ús públic de l’espai; en concret, manteniment dels itineraris, recollida de deixalles i supervisió dels elements d’ús públic. L’actuació es finança a través d’un conveni de cooperació interadministratiu, signat el 2020, entre el Consorci i l’Ajuntament de Girona per a la gestió dels espais naturals en custòdia fluvial a la ciutat.

Els itineraris, aptes per fer a peu i en bicicleta, tenen gairebé quatre quilòmetres de longitud. Amb l’actuació es volen donar a conèixer els valors naturals de l’espai i promoure el vincle persones-natura, així com transmetre i fomentar comportaments respectuosos amb el medi ambient en base als valors de les àrees naturals del riu Ter.

D’una banda, les actuacions de millora i manteniment dels itineraris serviran per conservar un ample de camí de fins a 2 metres mitjançant feines de desbrossament, en aquells itineraris que són grafiats en els cartells informatius de l’espai. Es desbrossarà la vegetació arbustiva i herbàcia en una franja d’un mínim de 0,50 metres de cada costat dels camins. En el cas que les branques dels arbres se situïn sobre els camins es realitzarà una lleugera esporga per obtenir un gàlib que permeti el pas de bicicletes. També es retiraran, per garantir la seguretat dels usuaris de la xarxa d’itineraris, els arbres o branques malalts, morts o que presentin un risc de caiguda evident. El contracte també contempla la retirada de deixalles (recollida de papers, llaunes, plàstics, abocaments incontrolats, elements voluminosos, entre altres), a més d’abocaments incontrolats de runa o residus voluminosos, que es procedirà a la seva recollida i correcta gestió. Els treballs de recollida de deixalles s’efectuaran, com a mínim, cada 15 dies recorrent tot el traçat de l’itinerari i retirant els residus de l’entorn dels mateixos. La recollida es farà de març fins a mitjans de desembre, i s’intensificarà a l’estiu quan s’incorporaran les zones de bany.

D’altra banda, es revisaran i es farà manteniment de tots els elements d’ús públic, piles de pedres i caixes niu que es trobin en els itineraris i s’informarà de les incidències detectades al Consorci del Ter. També s’instal·laran nous elements.

El Consorci del Ter té signat un acord de custòdia fluvial a les Deveses d’en Bru amb la propietat de la finca, la família Masó, des de l’any 2019. L’objectiu és conservar els elements i valors naturals, culturals i paisatgístics de l’espai. La finca està situada entre el riu Ter i Domeny de Baix, forma part de la xarxa Natura 2000, del Pla Especial d’Interès Natural (PEIN) i està inclosa dins del sistema de parcs fluvials i deveses del Pla General d’Ordenació urbana de Girona. L’extensió de la finca és de gairebé 32 hectàrees.

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:02h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona