Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:13/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Nestlé col·labora amb el Consorci del Ter en el foment de la biodiversitat del riu i la conservació del medi natural

Nestlé col·labora amb el Consorci del Ter en el foment de la biodiversitat del riu i la conservació del medi natural

Estat
Bassa de les Deveses d'en Bru
20/03/2024

• Impulsen la creació i millora de les zones humides de les Deveses d’en Bru, hàbitat d’amfibis, rèptils i invertebrats autòctons • Aquest espai fluvial de gran interès ecològic, paisatgístic i florístic està, a més, ubicat al voltant de la fàbrica de cafè de Nestlé a Girona

Amb l’objectiu de promoure una gestió del riu Ter i els seus afluents des d’una visió global, sostenible i integradora, Nestlé España col·labora amb el Consorci del Ter per a fomentar la creació de nous hàbitats amb l’objectiu de potenciar les comunitats de zones humides, permanents i temporànies a la zona de les Deveses d’en Bru, a Girona.

Les Deveses d’en Bru és un espai fluvial de gran interès paisatgístic i florístic, integrat a la xarxa Natura 2000, principal instrument de conservació de la natura a la Unió Europea. A més, aquest espai d’interès es troba ubicat al voltant de la fàbrica de cafè soluble NESCAFÉ i de càpsules de NESCAFÉ DOLCE GUSTO de Nestlé a Girona.

Mitjançant aquest acord, Nestlé i el Consorci del Ter desitgen treballar per a aconseguir que el riu Ter i la seva conca hidrogràfica es converteixin en un espai cohesionat territorialment i amb un estat ecològic òptim, és a dir, un espai que compti amb les característiques que ha de tenir un entorn fluvial que interactua i que conviu des de fa anys amb l’activitat humana.

Segons Jordi Aycart, responsable de sostenibilitat de Nestlé España, “per a la companyia d’alimentació, les persones estan al centre de les seves accions climàtiques. És per això que, amb la finalitat de fer front als reptes medi ambientals, Nestlé ha decidit col·laborar amb una entitat de gran rellevància i molt activa en el territori com és el Consorci del Ter. Així, seguint la política de responsabilitat social corporativa de l’empresa i amb la finalitat de reforçar el seu compromís amb la protecció de la biodiversitat, amb aquesta col·laboració, Nestlé accelera la posada en marxa d’iniciatives a favor del medi ambient, contribuint al desenvolupament i preservació dels recursos naturals, i a la vegada creant valor per a la societat”.

De la seva banda, per a Arnau Rovira, president del Consorci del Ter, “l'organisme fa alguns anys ha endegat una línia de treball basada en la conservació dels espais fluvials emmarcada en la custòdia. El Consorci gestiona 8 espais emblemàtics del riu Ter, més de 200 hectàrees, on s'hi realitza una gestió activa per millorar els ecosistemes, els boscos de ribera i les comunitats de flora i fauna existents, i en alguns, ordenar-ne l'ús públic amb itineraris de descoberta. L'espai de les Deveses d'en Bru és un d'ells, on aquest any una de les actuacions a desenvolupar comptarà amb el suport de Nestlé”.

Actuacions

A través d’aquesta col·laboració, ambdues entitats portaran a terme iniciatives orientades a la conservació i millora de la qualitat del medi natural. El projecte contempla la creació de zones humides temporànies, així com la recuperació d’hàbitats potencials i la millora ecològica en base a la dinàmica hidrològica de l’espai.

Per això i amb la finalitat de contribuir a l’adaptació i mitigació del canvi climàtic, està previst desenvolupar durant aquest 2024 més de 700 m2 de noves basses temporànies, mentre que al 2025 es portarà a terme la millora ambiental de 5.000 m² de zones humides existents.

A més, s’implementaran solucions basades en la natura que contribuiran a la reducció de situacions de risc d’inundacions de les zones urbanes i periurbanes.

Amb totes aquestes actuacions, es pretén potenciar les poblacions d’amfibis, rèptils i invertebrats autòctons, afavorint la biodiversitat de la zona.

Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 12:38h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona