Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:18/05/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter realitzarà actuacions de conservació i ordenació dels usos públics als espais en custòdia fluvial de l’espai natural protegit "Riberes del Baix Ter"

El Consorci del Ter realitzarà actuacions de conservació i ordenació dels usos públics als espais en custòdia fluvial de l’espai natural protegit "Riberes del Baix Ter"

06/06/2023
Bassa a l'espai en custòdia de les ribes del Ter a Bescanó-Sant Gregori
29/04/2024

El projecte que s’allargarà fins l’any que ve ha rebut finançament de la Diputació de Girona de la convocatòria per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a consorcis gestors d’espais d’interès natural

El Consorci del Ter portarà a terme entre aquest any 2024 i el 2025 les actuacions contemplades en el projecte "Actuacions de conservació i ordenació dels usos públics als espais en custòdia fluvial de l’espai natural protegit Riberes del Baix Ter", redactat pels serveis tècnics, i que actualment es troba en exposició pública. El projecte ha rebut finançament de la Diputació de Girona de la convocatòria per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a consorcis gestors d’espais d’interès natural i Ajuntaments. La subvenció concedida és d’un import de 70.000 euros. Les actuacions es desenvoluparan principalment en els espais en custòdia fluvial del Consorci del Ter a l’espai natural protegit Riberes del Baix Ter i d’altres de domini públic hidràulic.

Les accions se centraran en la conservació dels hàbitats de ribera i les espècies de fauna més amenaçades del riu Ter, és a dir, actuacions de millora i conservació d’espècies com la tortuga d’estany (en perill d’extinció) i els amfibis, control d’espècies invasores i la millora dels hàbitats fluvials. Les espècies autòctones concretes en què s’ha centrat el plantejament de les actuacions són la tortuga d’estany (Emys orbicularis), la tortuga de rierol (Mauremys leprosa), així com el conjunt d’amfibis i els hàbitats presents a l’àmbit fluvial. També s’han plantejat actuacions per afavorir els hàbitats autòctons vinculats a les aigües continentals; entre altres tasques es faran tallades de selecció, millora de les condicions d’insolació dels hàbitats d’aigües continentals i plantacions per a la diversificació i millora dels hàbitats forestals de ribera. Es portaran a terme accions per a la millora de basses existents que presenten problemàtiques com les existents a l’entorn de la resclosa d’en Joga a Bescanó on s’ampliarà la superfície de les cubetes creades amb el projecte LIFE Potamo Fauna i al Pla d’en Xuncla a Sarrià de Ter on es millorarà la bassa existent i se’n crearan dues de noves. Per últim es contemplen accions per regular l’ús públic amb la instal·lació de barreres per regular l’accés motoritzat, la reparació d’elements de senyalització malmesos i la instal·lació d’un punt d’observació de fauna amb senyalització informativa i divulgativa al congost del Ter a Sant Julià de Ramis.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 16/05/2024 a les 12:39h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona