Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:29/05/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter firma un conveni de col·laboració amb la Fundació Privada Emys per a la conservació de la tortuga d’estany al Ter

El Consorci del Ter firma un conveni de col·laboració amb la Fundació Privada Emys per a la conservació de la tortuga d’estany al Ter

28/06/2023
Exemplar de nounat de tortuga d'estany al Ter
03/05/2024

El Consorci del Ter ha firmat un conveni de col·laboració amb la Fundació Privada Emys per a la conservació de la tortuga d’estany (Emys orbicularis) al riu Ter ja que aquesta entitat és beneficiària coordinadora del projecte "Redacció del pla de recuperació de la tortuga d’estany a Catalunya". El conveni té una vigència de quatre anys i en aquest temps des del Consorci del Ter es realitzaran diferents tasques en ser beneficiari/associat al pla.

Des del Consorci del Ter es continuarà treballant en la recuperació de l’espècie al Baix Ter, la seva protecció, millora i creació de nous hàbitats, així com es fomentarà la connectivitat amb les altres poblacions conegudes. Es traslladarà a la Fundació Emys tota la informació disponible sobre el seguiment de tortugues al Ter i de les mesures de conservació dutes a terme. A més es col·laborarà en la planificació de prospeccions i seguiments en les zones menys conegudes del riu Ter, es revisarà i es faran propostes de millora de la documentació tècnica del pla, especialment del riu Ter i la seva conca, i també es col·laborarà en les actuacions de divulgació en l’àmbit social i científic.

La tortuga d’estany és una espècie inclosa en el Catàleg de fauna salvatge autòctona amenaçada i de mesures de protecció i de conservació de la fauna salvatge autòctona protegida en la categoria "En perill d’extinció".

Darrera actualització d’aquest contingut: 16/05/2024 a les 12:39h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona