Taula rodona: "Ús social dels espais naturals fluvials" en el marc de l'Aplec dels 4 rius
Durant les últimes dècades, al Ter, com a molts altres rius, s’ha aconseguit recuperar un estat ambiental acceptable, en comparació amb la forta degradació ambiental que va caracteritzar l’espai fluvial durant la segona meitat del segle XX. Aquesta millora de la qualitat fomenta avui un nou apropament de la població al riu. S’han diversificat les activitats recreatives i cada vegada més ciutadans s’hi apropen. S’ha vist un repunt important de l’activitat social a les masses d’aigua continentals d’ençà del Gloria i de la pandèmia. De fet, ja hi ha casos conflictius on la massificació d’usuaris posa altre cop en perill la qualitat ecològica del riu.
Per debatre com afecta l’ús públic al medi fluvial, i sobre si cal regular els usos, i com fer-ho, ens acompanyaran:
- Roger Duran i Passola. Propietari de Kayak del Ter i militant del residus zero.
- Martí Franch Batllori. Arquitecte paisatgista i enginyer tècnic agrícola. EMF enginyeria del paisatge. Autor del Projecte “la Vora de Girona” promogut per l’Ajuntament de Girona.
- Quim Pla. Representant de Natura de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) al Parc del Castell de Montesquiu i de l'Espai Natural de les Guilleries –Savassona i Veguer de la Regió 6 (Cerdanya, Osona, i Ripollès).
- Quim Pou i Rovira. Doctor en Biologia, naturalista i educador ambiental. Expert en fauna i sistemes aquàtics.
- Jaume Vicens i Perpinyà. Tècnic de la Secció de Biodiversitat i Medi Natural dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural.
Moderadora: Teia Puigvert i Picart, Directora del Consorci del Ter.
Organitza: Consorci del Ter i Associació la Sorellona