Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:18/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter queda finalista al Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya

El Consorci del Ter queda finalista al Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya

05/06/2018
Representants del Consorci del Ter amb el president de la Generalitat, Quim Torra
06/06/2018

El president de la Generalitat, Quim Torra, va lliurar els guardons el 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, va tenir lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el lliurament del Premi Medi Ambient 2018, que reconeix públicament la tasca de persones, entitats, organitzacions i institucions a favor del medi ambient i que enguany s'ha centrat en les modalitats de recerca i innovació, i iniciatives en l'economia circular. També s'ha reconegut la trajectòria de persones o institucions dedicades a la protecció i millora del medi ambient. Els guardons els va lliurar el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà.

El Consorci del Ter va quedar finalista, juntament amb l'Associació Trenca, en la categoria de trajectòria de protecció i millora del medi ambient. Un guardó que va recaure en la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural DEPANA, pels seus més de 40 anys treballant a favor de la natura i el medi ambient, com a primera entitat ecologista de Catalunya. El jurat va destacar el seu ressó mediàtic i la seva participació i organització de bona part de campanyes de salvaguarda del medi natural a tot Catalunya, així com el seu treball amb la ciutadania amb projectes d'educacó ambiental. A més, es va acordar una menció honorífica a títol pòstum en la modalitat de trajectòria a Paco Muñoz Gutiérrez, geògraf i tècnic de l'Oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) durant més de 20 anys. El jurat va valorar el seu lideratge en la lluitat contra el malbaratament alimentari, mitjançant la Plataforma Aprofitem els Aliments, que va fundar.

D'altra banda, en la modalitat recerca, es va distingir l'empresa Masias Maquinaria, per una prova pilot per allargar la vida dels teixits; i en la modalitat d'iniciatives, el projecte de simbiosi industrial del Polígon Bufalvent i el projecte de l'Associació Espigoladors de lluita contra el malbaratament alimentari des d'una economia social. 

L'acte va ser presentant per la periodista especialitzada en medi ambient Cori Calero. El Dia Mundial del Medi Ambient es tracta de la campanya més important a nivell mundial de foment de la sensibilització i l'acció que se celebra des del 1974. Es va instaurar per l'Organització de les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient.  

El vídeo de la candidatura del Consorci del Ter el podeu veure aquí.

Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 09:34h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona