Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:20/02/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Sant Hilari Sacalm realitza un inventari de les fonts del municipi

Sant Hilari Sacalm realitza un inventari de les fonts del municipi

Juliol 2017
Font del Pic Sant Hilari Sacalm
17/09/2018

Aquest s'ha finançat a través del conveni entre el Consorci del Ter i ATLL

Aquest agost s'ha finalitzat el catàleg de fonts del terme municipal de Sant Hilari Sacalm encarregat per l'ajuntament del municipi, i finançat per Aigües Ter Llobregat, Concessionària de la Generalitat, S.A. (ATLL) a través del conveni de col·laboració amb el Consorci del Ter per promocionar estudis i accions per preservar el patrimoni natural i cultural del territori del riu Ter. L'inventari l'ha portat a terme la Càtedra de l'Aigua integrada per les universitats de Vic i de Girona. Sant Hilari Sacalm és un municipi que sempre ha estat lligat a l'aigua i especialment a les fonts. Des del segle XVIII l'aigua ha estat un dels motors econòmics del poble. De fet, el poble es coneix com el de les cent fonts, però una part d'aquestes s'ha malmès i algunes d'elles difícilment es podrien recuperar. És per aquest motiu que es va plantejar fer-ne un catàleg per avaluar el seu estat, fer-ne una categorització i així poder-les valoritzar a nivell patrimonial en fases posteriors.

El "Catàleg de les fonts de Sant Hilari Sacalm, 2018" consta d'un total de 206 registres de punts d'aigua genèricament assimilables a fonts. De tots els punts inventariats, 157 ja havien estat esmentats en treballs previs, mentre que 49 són de nova citació. El concepte de "font" és relativament obert i admet la consideració de diferents tipologies que tenen en comú que, de manera natural o artificial, hi brolla, hi pot brollar o hi havia brollat aigua, amb la finalitat present o passada del seu aprofitament per a usos ben diversos. 

La finalitat principal de l'inventari ha estat recollir totes les dades perquè aquestes posteriorment es puguin utilitzar per a la divulgació del patrimoni natural i cultural de Sant Hilari Sacalm. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 18/02/2019 a les 12:01h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona