Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:24/09/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter ha ofert diferents recursos educatius als centres escolars per al curs 2021-2022

El Consorci del Ter ha ofert diferents recursos educatius als centres escolars per al curs 2021-2022

Hivern 2021
Exposició LIFE Potamo Fauna instal·lada a l'escola Vedruna de Ripoll
09/09/2021

Es tracta de dues exposicions i la cessió de dos conjunts de llibres, tots ells gratuïts

Davant de l'inici del curs escolar 2021-2022, el Consorci del Ter ha ofert gratuïtament als diferents centres escolars de l'àrea d'influència del riu Ter diversos recursos educatius per poder treballar amb els alumnes. Es tracta de dues exposicions de medi natural i la cessió de dos conjunts de llibres. 

Respecte a les exposicions, n'hi ha dues: l'exposició sobre el riu Ter i l'exposició sobre espècies autòctones dels nostres rius i la lluita contra les espècies exòtiques invasores. L'exposició sobre el riu Ter està formada per set plafons de les temàtiques següents: paisatges, Ruta del Ter, aprofitament del cabal del riu, patrimoni cultural, hàbitats, flora i fauna més representativa. Hi ha material educatiu per als cursos de 5è i 6è de primària. L'exposició sobre les espècies de fauna, LIFE Potamo Fauna, la integren catorze plafons que es poden instal·lar en el seu conjunt o per temàtiques (crancs, mol·luscs, peixos...) i també hi ha material educatiu per als cursos de cicle mitjà de primària i primer cicle d'ESO. D'altra banda, el Consorci ofereix la possibilitat de fer xerrades a les escoles per part dels tècnics. La informació de les dues exposicions amb els plafons i els dossiers didàctics es pot consultar aquí. El curs passat es van cedir a una dotzena de centres educatius.

Pel que fa als llibres, per dotzè any consecutiu s'ha posat en marxa el préstec del llibre "El tresor del Ter" adreçat als centres escolars de primària. L'any passat van sol·licitar el llibre nou escoles. "El tresor del Ter" és un llibre juvenil d'aventures adreçat a nens i nenes d'entre 10 i 12 anys que permet descobrir diferents elements naturals i culturals del riu Ter. L'autor del relat és Xavier Margenat. D’altra banda, als centres de secundària s’ha ofert el llibre "Em dic Aigua!" editat per la Fundació Agbar el 2017 i obra del prestigiós ecòleg Ramon Folch. Aquest compta amb il·lustracions molt amenes de Javier Mariscal. Ens apropa al món de l'aigua en un sentit molt ampli i global, però alhora amb explicacions tècniques i de gran rigor científic. Està dividit en quatre blocs. Dels dos llibres el Consorci en cedeix gratuïtament un màxim de 25 exemplars per centre educatiu pel termini màxim d'un mes. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/09/2021 a les 12:54h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona