El Consorci del Ter participa en un intercanvi internacional a Gran Canària en el marc del projecte FireShepherds, que combina el silvopastoralisme i la gestió d'incendis forestals
Entre l'11 i el 14 de febrer el director del Consorci del Ter, Ponç Feliu, va prendre part a Gran Canària en la quarta reunió a nivell internacional d'intercanvi de coneixements i d'experiències reals en el marc del projecte "Pastores del siglo XXI: mejora del profesionalismo en el manejo de ganadería extensiva, incendios forestales y paisaje en la era del cambio global", conegut com a FireShephers. L'organisme és soci beneficiari del projecte junt amb 15 socis més d'Espanya, Portugal, França i Alemanya, entre els que destaquen 5 escoles de pastors. FireShepherds compta amb finançament del programa Erasmus + de la Unió Europea i està liderat per la Fundació d'Ecologia del foc i gestió d'incendis Pau Costa Alcubierre. L'objectiu és millorar la professionalitat dels ramaders i ramaderes adquirint habilitats i competències en relació a la gestió dels seus ramats en un context de risc d'incendis forestals i canvis en el paisatge que exigeix de noves fórmules de gestió públic-privada del territori.
En l'intercanvi de Gran Canària es van conèixer diferents experiències de compatibilitat entre pastura, repoblació forestal i prevenció d'incendis i ús públic a l'àrea recreativa de San José del Álamo, també es va visitar l'escola de ramaderia i pastura de Gran Canària a la Granja del Cabildo, així com diferents experiències de pastors transhumants i explotacions d'elaboració de formatges i venda dels mateixos en botigues locals. El projecte busca constribuir a la prevenció d'incendis forestals, incrementar la qualitat dels productes i sostenir econòmicament el treball dels pastors.