El Consorci ha instal·lat càmeres de fototrampeig en diferents espais en custòdia fluvial per estudiar i difondre les espècies de fauna presents a la conca del Ter

Dijous, 22 de desembre de 2022
Aquestes es van col·locar de forma rotatòria durant la primavera

El Consorci del Ter la primavera-estiu d’aquest any va instal·lar dues càmeres de fototrampeig o captura fotogràfica en diferents espais en custòdia fluvial per estudiar la fauna de l’entorn del riu i utilitzar la informació obtinguda en campanyes d’educació ambiental i en xerrades a centres escolars. Aquestes càmeres, adquirides l’any passat, s’han situat de forma rotatòria a Foixà, l’illa d’Avall, les Deveses d’en Bru, les ribes del Ter a Bescanó i a la finca El Roig a Ripoll. La instal·lació de les càmeres s’anirà portant a terme de forma periòdica.

Les espècies detectades han estat: senglar, guineu, cabirol, conill, geneta, teixó, llúdriga, visó americà, merla, tallarol de casquet, mallerenga carbonera, gaig, pit-roig, picot garser gros, tudó, durbec, tord, garsa, gafarró, torlit, òliba, verdum, faisà, ànec coll verd, estornell i cuereta torrentera.

El fototrampeig és una tècnica d’estudi no invasiva que permet obtenir molta informació de manera simultània, pot aportar dades sobre distribució, abundància, ús de l’hàbitat, etcètera.

A l'Instagram del Consorci del Ter @consorcidelter podeu veure un vídeo d'espècies detectades a les Deveses d'en Bru.

Darrera actualització: 28.01.2025 | 12:53