Participem en la part pràctica del curs sobre Bioenginyeria del Paisatge organitzat per l'àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona
El tècnic del Consorci del Ter Roberto Merciai va participar el 4 de març en la part pràctica del curs sobre Bioenginyeria del Paisatge organitzat per l'Ajuntament de Girona en el marc del projecte "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible - Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)" a través del programa INTERREG V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020. Prèviament, entre l'octubre i el novembre passat, es va realitzar un cicle de xerrades (webinars) sobre el tema. El Consorci del Ter participa en el TTFS com a soci.
La bioenginyeria del paisatge és una disciplina tècnica-científica en la qual les plantes vives s'utilitzen com a elements de construcció, juntament o no amb elements inerts (pedra, fusta, metall...), en actuacions de recuperació de l'entorn tant en el control de l'erosió superficial com en l'estabilització de talussos. Actualment la crisi climàtica i l’impacte a la biodiversitat està provocant efectes secundaris com l'oruga (Cydalima perspectalis) que està matant el boix Buxus sempervirens; la quitridiomicosi, causada per un fong, que està afectant els amfibis; la Cryphonectria parasitica, conegut com a xancre, un fong que està afectant els castanyers…i la COVID 19 que està afectant a la humanitat. Una de les moltes petites grans solucions és la de treballar amb recursos locals i sostenibles, és l’aprofitament dels serveis ecosistèmics…i la Bioenginyeria del Paisatge és una disciplina que serveix com a eina molt valuosa. L'objectiu de curs era fer una actualització del que s’ha fet, el que es fa i els reptes de futur d'aquesta disciplina.