Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:12/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Iniciem les activitats del projecte "Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter" que compten amb el suport de Dipsalut

Iniciem les activitats del projecte "Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter" que compten amb el suport de Dipsalut

20/02/2024
Sortida descoberta riu Ter, Cervià de Ter
20/02/2024
Preparació dels grups a l'inici de l'activitat a l'escola
20/02/2024
Un grup d'alumnes durant la sortida
29/02/2024

En les sortides es combina el coneixement de la natura amb la promoció de la salut, arribant a tot tipus de col·lectius

El Consorci del Ter ha renovat per onzè any consecutiu l’acord de col·laboració amb Dipsalut per portar a terme activitats que combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut amb el projecte "Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter". Les activitats d’educació i sensibilització ambiental van començar el 20 de febrer i s’allargaran fins a finals de setembre. Entre les propostes, que s’estan acabant de concretar amb ajuntaments consorciats, centres educatius i entitats, n’hi haurà d’obertes a la ciutadania amb inscripció prèvia, i d’altres amb col·lectius específics del territori, així com escolars.

La primera d’aquestes activitats va tenir lloc el 20 de febrer amb alumnes de l’escola l’Aixart de Cervià de Ter que van realitzar una sortida de descoberta al riu Ter, de la flora i la fauna de l’entorn, tot fomentant els hàbits saludables ja que els alumnes van caminar durant les 2 hores i mitja que va durar la sortida. En concret, hi van participar els alumnes de Cicle Mitjà i de Cicle Superior, de 3r a 6è de primària, que es van organitzar en dos grups. Un total de 45 alumnes. En el transcurs de l’activitat es va explicar la importància del riu Ter, de l’aigua, el seu recorregut i es van treballar conceptes com les espècies invasores, la biodiversitat i l’ecosistema del Ter, entre altres. Durant el recorregut es van poder observar diferents ocells com la cuereta torrentera, l’agró blanc, el bernat pescaire, el corb marí gros, l’ànec collverd i l’aligot; pel que fa a la flora es va veure miraguà (planta exòtica invasora), calèndula arvensis, carex pendula, potamogeton sp., llentia d’aigua i falguera aquàtica invasora, entre altres.

 Les activitats, a més de tècnics del Consorci, també compten amb la implicació i col·laboració d’empreses i entitats de natura del territori.

Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 12:38h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona