Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:29/05/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Realitzem una actuació de manteniment de l’arbrat a la finca en custòdia fluvial Colomers-Foixà

Realitzem una actuació de manteniment de l’arbrat a la finca en custòdia fluvial Colomers-Foixà

18/03/2024
Actuació d'arbrat a Foixà
04/04/2024

Els treballs s’han realitzat a través de la brigada de manteniment xarxa Natura 2000 de Forestal Catalana

Aquest hivern, fins a la primera quinzena de març, es va portar a terme una actuació de manteniment a l’espai en custòdia fluvial Colomers-Foixà, altrament anomenat l’illa i els Planters. En aquest espai hi ha un gran volum d’arbrat, plantat fa més de 30 anys, amb molts peus que es troben en males condicions i amb un risc de caiguda sobre el camí públic que forma part de la xarxa de cicloturisme del Baix Empordà i també dóna servei a la Ruta del Ter. Els treballs s’han realitzat amb la col·laboració de Forestal Catalana a través de la brigada de manteniment xarxa Natura 2000.

La finca forma part de l’espai protegit xarxa Natura 2000 "Riberes del Baix Ter" i part de la superfície de l’espai, una tercera part, està inclosa en l’Inventari de zones humides de Catalunya, concretament la zona humida Presa de Colomers.

El Consorci del Ter té una acord de custòdia fluvial, signat el 2015 amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un espai fluvial d’aigües estanyades per dues infraestructures (la resclosa i la presa de Colomers) i les seves ribes adjacents, en total unes 55 hectàrees de terreny, que presenta una notable diversitat de comunitats vegetals i una fauna abundant i diversa.

Darrera actualització d’aquest contingut: 16/05/2024 a les 12:39h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona