Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:02/04/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consell de Govern del Consorci del Ter contracta una actuació de control de budleia a la capçalera del riu Ter

El Consell de Govern del Consorci del Ter contracta una actuació de control de budleia a la capçalera del riu Ter

Març 2020
Mapa on es poden veure les zones on s'actuarà
18/03/2020

S'actuarà en un tram des de Setcases a Vilallonga de Ter i també a la desembocadura de la riera de Tregurà

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter que va tenir lloc el 4 de març a Ripoll va aprovar la contractació d'una actuació de control de budleia (Buddleja davidii) a l'Alt Ter, en concret, als termes municipals de Setcases i Vilallonga de Ter per un import de 7.175,30 euros, IVA inclòs, a la Fundació MAP. De fet, des de fa deu anys, des del Consorci s'han fet esforços per controlar aquesta planta al·lòctona a la zona, començant a treballar en els punts de més altitud on aquesta invasora es pot dispersar aigües avall. El gener passat, arran del temporal Gloria, es van concentrar pluges molt intenses que van provocar un augment sobtat dels cabals i els seus afluents. Aquests cabals van produir diverses afectacions als municipis riberencs i han propiciat també la pertorbació de les zones de ribera i la dispersió de les espècies exòtiques invasores.

Aquest any es preveu el manteniment del control de la budleia des de la capçalera del Ter a Setcases fins a Vilallonga de Ter, en tots els trams que el Consorci del Ter ha anat portant a terme treballs al llarg dels últims anys. Les actuacions també contemplen actuar en un tram nou, la desembocadura de la riera de Tregurà ja que la presència de budleia en aquest indret implica una recolonització del Ter aigües avall de la confluència amb el riu per l'aportació de llavors i fragments de planta procedents d'aquest afluent. Els treballs es faran seguint el protocol d'actuació definit pel Consorci i la Diputació de Girona.  

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/04/2020 a les 19:21h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona