Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:17/04/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Participem en una reunió de coordinació del projecte FireShepherds

Participem en una reunió de coordinació del projecte FireShepherds

12/03/2021
Participació en la reunió telemàtica
15/03/2021

L'objectiu és millorar la professionalitat dels pastors i pastores adquirint habilitats i competències en relació a la gestió dels seus ramats en un context de risc d'incendis forestals i canvis en el paisatge

La directora del Consorci del Ter, Teia Puigvert, va participar el 12 de març en una reunió telemàtica de seguiment i coordinació del projecte "Patores del siglo XXI: mejora del profesionalismo en el manejo de ganadería extensiva, incendios forestales y paisaje en la era del cambio global", conegut com a FireShepherds. En aquesta es va parlar -a causa de la pandèmia de la Covid 19- de sol·licitar allargar el projecte fins a 31 de desembre de 2021 (incialment està previst que acabi a 31 d'agost) i es va parlar sobre el mòdul de formació que estarà disponible a través d'una plataforma online. També s'intentaran organitzar dos intercanvis previstos al sud de França (juny) i a Portugal (setembre/octubre), en funció de la situació epidemiològica, i sinó es faran vídeos amb les experiències que es presentarien. La decisió s'acordarà a l'abril.

L'organisme és soci beneficiari del projecte junt amb 15 socis més d'Espanya, Portugal, França i Alemanya, entre els que destaquen 5 escoles de pastors. FireShepherds compta amb finançament del programa Erasmus + de la Unió Europea i està liderat per la Fundació d'Ecologia del foc i gestió d'incendis Pau Costa Alcubierre. L'objectiu és millorar la professionalitat dels pastors i pastores adquirint habilitats i competències en relació a la gestió dels seus ramats en un context de risc d'incendis forestals i canvis en el paisatge que exigeix de noves fórmules de gestió públic-privada del territori.  

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 15/04/2021 a les 16:05h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona