Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:22/09/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci realitza una actuació de control de flora exòtica invasora a Montesquiu

El Consorci realitza una actuació de control de flora exòtica invasora a Montesquiu

07/07/2021
Inici dels treballs de control d'ailants
07/07/2021
Alguns dels ailants a tractar
09/07/2021

S’estan tractant diversos peus d’ailant de dues zones pròximes al riu Ter per evitar la seva dispersió

Des del Consorci del Ter s’està portant a terme una actuació de control de flora exòtica invasora en dos punts propers al riu Ter a Montesquiu amb l’objectiu d’evitar la dispersió d’aquestes espècies, la seva penetració a l’espai natural “Sistema Transversal Català” inclòs a la Xarxa Natura 2000 i que el riu actuï com a sistema de dispersió. Els treballs han començat aquesta setmana després que s’aprovés la seva contractació en el Consell de Govern del passat 16 de juny a la Fundació Privada TAC Osona per un import de 2.026,14 euros, IVA inclòs. Els treballs compten amb finançament de la Diputació de Barcelona.

En concret, s’actua en dos punts; als entorns de la zona d’esbarjo “Font d’en Nando” en un rodal de 400 metres quadrats i en un punt a uns 50 metres aigües avall del pont de Montesquiu, a la riba dreta del riu, d’uns 200 metres quadrats. Les actuacions que es realitzen consisteixen en eliminar tots els peus de flora exòtica invasora de cada un dels rodals, bàsicament ailant (Ailanthus altissima). El tractament es realitza seguint el protocol de control químic de l’ailant de la Diputació de Girona.

L’any 2019 el Consorci del Ter va realitzar una diagnosi preliminar de l’espai fluvial del riu Ter al seu pas pel Parc del Castell de Montesquiu constatant que una de les problemàtiques existents són les espècies exòtiques invasores.

L’ailant prové de la Xina, va ser introduït a Europa al segle XVIII com a planta ornamental i per evitar l’erosió dels talussos de les carreteres degut al seu potent sistema radicular. Es distribueix per espais ruderals, a les contrades mediterrànies i a l’estatge muntà. És una espècie que s’estén ràpidament en moltes zones ja que les seves llavors alades poden recórrer grans distàncies. És habitual trobar-lo als espais riberencs on competeix amb la vegetació autòctona i forma bosquets que es van expandint. Les flors i les fulles d’ailant poden produir al·lèrgies per contacte extern o per inhalació de pol·len, ja que presenten substàncies irritants que poden provocar dermatitis.

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/09/2021 a les 12:54h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona