Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:02/12/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter realitza diferents actuacions de millora del patrimoni natural de la finca en custòdia El Roig de Ripoll

El Consorci del Ter realitza diferents actuacions de millora del patrimoni natural de la finca en custòdia El Roig de Ripoll

Octubre 2021
Plantació d'un peu de vern
Octubre 2021
Millora de les condicions de les microbasses
Octubre 2021
Recollida de deixalles
19/10/2021

Els treballs s’han finançat amb una línia de subvencions de la Diputació de Girona per espais naturals

El Consorci del Ter ha efectuat diverses actuacions a l’espai en custòdia fluvial El Roig de Ripoll amb l’objectiu de millorar i conservar el patrimoni natural, tot incidint en un ús públic racional i sostenible que permeti acostar a la població al riu i descobrir-ne els seus valors naturals.

En concret, s’ha portat a terme una recollida de deixalles, una part arrossegades per l’aigua i l’altra provinents de materials desenterrats per les avingudes que es corresponien a l’antiga zona d’horts incontrolats. També s’han plantat 45 peus de verns per millorar els hàbitats i assolir les comunitats potencials de la zona per tal de beneficiar a les poblacions faunístiques d’interès com són els amfibis. L’any 2019 s’havia realitzat una plantació que va desaparèixer pels efectes de les dues riuades posteriors que van afectar la finca. A més, s’han millorat les condicions de les microbasses existents per afavorir, també els amfibis. Hem de tenir en compte que al Roig s’han pogut observar fins a 5 espècies d’amfibis, sobretot de tòtil i granota verda, però també de gripau comú i salamandra, així com de granota roja. L’espai està dominat per sediment mòbil, codolar, i està desproveït d’un bosc de ribera frondós. Ara amb aquestes actuacions es vol millorar l’hàbitat per a què  les espècies d’amfibis més forestals com la salamandra, el gripau comú i la granota roja hi passin tot l’any. Aquestes espècies, que migrarien cap a boscos i prats en acabar l’època de reproducció, molt probablement queden confinades en contra de la seva voluntat degut a la barrera vertical que suposa el canal. Per últim, s’han efectuat treballs manuals d’arrencada de plançons de budleia (Buddleja daviddi) -espècie invasora- i s’ha reparat una tanca del traçat de la Ruta del Ter al seu pas per la finca.

Les actuacions s’han finançat a través de la Diputació de Girona, de la línia de subvencions per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a Consorcis gestors d’espais naturals d’interès natural.

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/12/2021 a les 14:08h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona