Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/09/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter engega una campanya educativa oferint diferents recursos gratuïts als centres escolars per al curs 2022-2023

El Consorci del Ter engega una campanya educativa oferint diferents recursos gratuïts als centres escolars per al curs 2022-2023

Estiu 2022
Recursos oferts pel Consorci del Ter
22/06/2022

Es tracta de dues exposicions, la cessió de dos conjunts de llibres i un joc pedagògic d’educació ambiental

Pel nou curs escolar 2022-2023, el Consorci del Ter ha ofert gratuïtament als diferents centres escolars (escoles i instituts) de l’àrea d’influència del riu Ter diversos recursos educatius per poder treballar amb els alumnes. Es tracta de dues exposicions de medi natural, la cessió de dos conjunts de llibres i d’un joc de gran format “Pioners de riu”.

Respecte a les exposicions, n’hi ha dues: l’exposició sobre el riu Ter i l’exposició sobre espècies autòctones dels nostres rius i la lluita contra les espècies exòtiques invasores. L’exposició sobre el riu Ter està formada per set plafons de les temàtiques següents: paisatges, Ruta del Ter, aprofitament del cabal del riu, patrimoni cultural, hàbitats, flora i fauna més representativa. Hi ha material educatiu per als cursos de 5è i 6è de primària, i a partir del setembre, també hi haurà disponible un dossier per treballar el riu Ter adreçat a 3r i 4t de primària. L’exposició sobre les espècies de fauna, LIFE Potamo Fauna, la integren catorze plafons que es poden instal·lar en el seu conjunt o per temàtiques (crancs, mol·luscs, peixos...) i també hi ha material educatiu per als cursos de cicle mitjà de primària i primer cicle d’ESO. D’altra banda, el Consorci ofereix la possibilitat de fer xerrades als centres per part dels tècnics. La informació de les dues exposicions amb els plafons i els dossiers didàctics es pot consultar aquí. El curs passat es van cedir a 18 escoles i instituts.

Pel que fa als llibres, hi ha dos recursos. D'una banda, el préstec de “El tresor del Ter” adreçat als centres escolars de primària. El curs passat van sol·licitar el llibre 10 centres. “El tresor del Ter” és un llibre d’aventures adreçat a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys. I d’altra banda, als centres de secundària s’ha ofert el llibre “Em dic Aigua!” obra de l’ecòleg Ramon Folch. Aquest compta amb il·lustracions molt amenes de Javier Mariscal. Ens apropa al món de l’aigua en un sentit molt ampli i global, però alhora amb explicacions tècniques i de gran rigor científic. Està dividit en quatre blocs. Dels dos llibre el Consorci en cedeix gratuïtament un màxim de 25 exemplars per centre educatiu pel termini màxim d’un mes.

D’altra banda, aquest proper curs, s’incorpora un nou recurs, el joc pedagògic d’educació ambiental “Pioners de riu”, inspirat en el joc Carcassone. Es presenta el Ter com a element imprescindible de la nostra societat, com un element natural des de diferents punts de vista per generar una visió global i transmetre la seva importància.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2022 a les 10:40h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona