Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/12/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter, entitat beneficiària del projecte HidroNet Baix Ter que ha aconseguit finançament de la Fundación Biodiversidad

El Consorci del Ter, entitat beneficiària del projecte HidroNet Baix Ter que ha aconseguit finançament de la Fundación Biodiversidad

Gener 2020
Vista de Colomers al pas del Gloria
21/09/2022

Es tracta d’una convocatòria de subvencions al foment d’actuacions dirigides a la restauració dels ecosistemes fluvials i a la reducció del risc d’inundació en entorns urbans

El Consorci del Ter ha estat una de les entitats beneficiàries de la convocatòria de la Fundación Biodiversidad per al foment d’actuacions dirigides a la restauració dels ecosistemes fluvials i a la reducció del risc d’inundació en entorns urbans a través de solucions basades en la naturalesa amb el projecte HidroNet Baix Ter “Estratègia de Prevenció de les Inundacions i Foment de la Biodiversitat Aquàtica a partir de superfícies de laminació a la xarxa hídrica del curs baix del riu Ter”. L’entitat coordinadora és la Diputació de Girona, i com a beneficiàries, a més del Consorci, hi ha la Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la Universitat de Girona i els ajuntaments de Torroella de Montgrí, Gualta i Ullà. El projecte HidroNet puja a més de 2,5 milions d’euros, dels quals el Consorci en rebrà 166.793,92 euros. El termini d’execució és de 3 anys i 3 mesos. En la convocatòria s’han aprovat 37 projectes dels 230 presentats.

El projecte HidroNet Baix Ter realitzarà actuacions demostratives de disminució del risc d’inundació i augment del període de retorn utilitzant estratègies respectuoses amb la naturalesa, d’acord amb els interessos del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, del qual els municipis on es realitzaran les actuacions (Torroella de Montgrí, Gualta i Ullà), en formen part. Les actuacions es basen en la creació de zones de laminació d’aigua en terrenys adjacents a les zones urbanes, recuperats de l’activitat agrícola, principalment amb contractes de custòdia, així com l’estabilització de talussos i, ocasionalment, les seves lleres.

Es preveu la creació d’una oficina tècnica que desenvoluparà els projectes executius, en supervisarà l’execució, farà el seguiment ambiental a partir de solucions basades en la naturalesa, de baix impacte i respectuoses amb les espècies i hàbitats prioritaris de la Unió Europea, i en realitzarà la seva avaluació.

El Baix Ter és una de les àrees de les conques internes de Catalunya amb un risc més alt d’inundació degut a la seva configuració de plana al·luvial i el règim torrencial dels rius i recs. És per això que la prevenció de les inundacions i la preservació i millora de l’entorn fluvial és una prioritat, sobretot després dels efectes del temporal Gloria.

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/12/2022 a les 13:46h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona