Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:23/05/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Més de 160 persones participen en les activitats de “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter” aquesta primavera que compten amb el suport de Dipsalut

Més de 160 persones participen en les activitats de “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter” aquesta primavera que compten amb el suport de Dipsalut

20/05/2023
sortida de descoberta al Pla d'en Xuncla, Sarrià de Ter
15/05/2023
Descoberta d'amfibis a Sant Julià de Ramis
31/05/2023
Consturcció d'un hotel d'insectes a Sant Gregori
27/05/2023
Activitat amb l'agrupament Cau de Can Tona al Pla dels Socs, Salt
16/05/2023
Revisió de caixes niu a l'illa d'Avall de Jafre
30/06/2023

S’han organitzat 8 tallers dirigits a escolars, col·lectius amb risc d’exclusió social i oberts a la ciutadania amb inscripció prèvia

El Consorci del Ter porta a terme per desè any consecutiu activitats que combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut a través del projecte "Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter" que compta amb el suport de Dipsalut. Les activitats d’educació i sensibilització ambiental que van començar a mitjans de març i s’allargaran fins a finals de setembre han reunit els últims dos mesos 168 persones. S’han organitzat un total de 8 propostes adreçades a escolars, col·lectius específics amb risc d’exclusió social, així com d’obertes a la ciutadania que requerien d’inscripció prèvia.

Les activitats adreçades a col·lectius específics han estat les següents: sessió de ioga amb el Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt el 19 de maig i tallers de natura (descoberta de flora i macroinvertebrats aquàtics i qualitat de l’aigua) al Pla dels Socs de Salt amb infants i famílies de l’Agrupament Can Tona el 27 de maig.

Pel que fa a les activitats amb escolars es van portar a terme dues jornades de revisió de caixes niu. Una va tenir lloc el 16 de maig a l’espai en custòdia fluvial del Consorci del Ter a l’illa d’Avall de Jafre amb alumnes de 4t de primària de l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle de Verges i l’altra el 24 de maig, amb els alumnes que formen part del comitè d’escola verda de l’escola Pompeu Fabra d’Anglès que havien instal·lat les caixes niu al pati de l’escola un any abans. D’altra banda, es va portar a terme la construcció i instal·lació d’un hotel d’insectes a Sant Gregori, a l’exterior del Local de les Bigues, amb els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Vall de Llémena de l’optativa de tecnologia manipulativa el 31 de maig.

Respecte a les activitats obertes se n’han organitzat tres. Una activitat de descoberta d’amfibis a les ribes del Ter a Sant Julià de Ramis el 13 de maig, una sortida de descoberta de flora i fauna a l’espai en custòdia fluvial Pla d’en Xuncla de Sarrià de Ter i al bosc de Can Salvatella a Girona el 20 de maig, i un descens guiat en caiac entre Colomers i Verges adreçat als habitants de Celrà el 18 de juny.

Aquestes activitats les han dirigit entitats, empreses i associacions de natura del territori com Natura Montfred, Cal Cigarro i Kayak del Ter, entre altres.

Darrera actualització d’aquest contingut: 16/05/2024 a les 12:39h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona